Do tych ludzi którzy ginęli w 39 roku nawet nie dostajecie do naskórka pięt więc nie macie prawa utożsamiać się z bohaterami narodowymi.
Konfederaci - kto to w ogóle jest? Ruch Narodowy, co to jest? Odpowiedź: to są ludzie którzy uratują Polskę przed "tęczową zarazą", przed najeźdźcami, przed komuną, przed innowiercami... I teraz puenta. Tak jak w 39 roku wszyscy "patrioci" uciekną na Zachód, a biednemu narodowi każą iść z szablami na czołgi i ginąć w imię hasła Bóg Honor Ojczyzna.
Dokończę : a wyższe duchowieństwo do Watykanu. Nawet biskup polowy wolał Watykan, chociaż walki jeszcze trwały.
Duch Dmowskiego unosi się nad Polską. Juz raz Wielka Polska pękła jak bańka mydlana w 39 roku. Prześladowane mniejszości dawały rekruta do wojska i we wrzesniu okazało się, że Ukraińcy wolą do UPA, Niemcy do Rzeszy, a Żydzi wybrali Armię Czerwoną.
Konfederacja to jeden wielki paskudny żart, który już dawno przestał śmieszyć rozsądnych ludzi.
Coś ktoś ma chyba małe pojęcie o uczestnictwe we mszy.
Ceremoniał dopuszcza takie coś jak przepraszanie uczestnika mszy podczas liturgi? :D
W którym momencie ?! :)
Tak to jest jak ateista wypowiada się o kk
viserion@ pier...lisz to ty! Nienawiść to jest w twoim wpisie. Nie mam powodu nienawidzić tych biednych, wprowadzonych w potrzask ludzi. Ja nie insynuuje, ja przedstawilem tylko fakty i stan prawny a one są poza dyskusją. Jeżeli Polacy łamią gdzieś prawo czy zagranicą czy w kraju ponoszą tego konsekwencje i to jest normalne. Dlaczego migrantów ma nie obowiązywać prawo danego kraju? O twoim poziomie świadczy natomiast nazywanie obywateli polskich : "polaczkami" . Zazwyczaj to tobie podobni na nich ohydnie żerują.
Artykuł mocno subiektywny i cieżko to mówić o rzetelności dziennikarskiej, ale niezapomnijamy, jak głosowało Krosno. Od kiedy to miasto jest bastionem pisu, cieżko jest pisać obiektywnie, bo mieszkańcy nie posiadają własnego rozumu, a jedynie przesiąkniety propagandom pisowską orzech, umiejscowiony pomiędzy uszami. Dlatego nie dziwi mnie, język jakim jest napisany artykuł, jego zadaniem jest trafić do odbiorcy, a pisząc rzetelniej nie miałby szans.
Konfederacja to nic innego jak klauny polskiej sceny politycznej. Zatrzymali się w średniowieczu i marzy im żeby świat też tam powrócił.