Instalacje spalania i współdziałania odpadów są pod ścisłym nadzorem. Obowiązują ich normy zapisane w standardach emisyjnych. Jeżeli spalarnie odpadów w całej Polsce funkcjonują bez zastrzeżeń dlaczego akurat w Krośnie miało być inaczej. Proponuję aby na każdym osiedlu, dzielnicy domów jednorodzinnych postawić mobilne stacje monitoringu emisji gazów i pyłów do powietrza atmosferycznego. Od tygodnia już czuć sezon grzewczy w domach jednorodzinnych. Fuj nie da się wyjść nawet na zakupy nie mówiąc już o wywieszeniu prania na balkonach.
jaman analfabeto, zapisz się do jakiejś szkoły i naucz się ortografii zamiast bredzić o niemieckich śmieciach....
Super, bardzo się cieszę, kolejna inwestycja, która pomoże rozwiązać problem zalewających nas śmieci. Dziwne, że w ogóle są przeciwnicy tej inwestycji (no może poza mieszkańcami pobliskich domów, ale to zrozumiałe). Powiem tylko, że nie ma się co obawiać.
Pracuję w pewnej firmie w Jedliczu (na nocne zmiany również) nocą dopiero aromaty się unoszą.... współczuję tamtym mieszkańcom...nas to samo czeka..
Karzdy normalny przezydent broniłby się przed spalarnią ale nie nasz bo ........... ............. no i nikt go nie przekona że spalarnia dobije to umierające miasto, to koniec Krosna młodzi wszyscy wyjeżdzają a starszych wytruje spalarnia i już nikomu nie będzie przeszkadzać spalanie śmieci z Niemiec
krosno25
Mam nadzieję że bekniesz za ten post. Zrobiłem kopię i jutro podejdę do Prokuratury, mam bliziutko. Powodzenia.
Aha do maly79 czego nie zgłosisz tego do odpowiedniej inspekcji. Mieszkam w linii prostej od Jedlicza ok 4 km i nic nie czuję. Może na nocnej zmianie puszczasz za dużo "bąków"