DYSKUSJE
"Wolne media, wolni ludzie!". Protest w obronie TVN [SEJM PRZEGŁOSOWAŁ USTAWĘ]
reaktywator
na forum od listopada 2017
reaktywator
12.08.2021 06:58

artur15041969 to pytanie zaadresuj do prezesa i jegonominata Mrawieckiego ...

"Likwidacja OFE. PiS wpadł w pułapkę

- Założenia zaprezentowane w Polskim Ładzie sprawiają, że propozycja 15-proc. podatku Morawieckiego w związku z transferem środków z OFE do IKE nie ma już całkowicie uzasadnienia i od początku była skokiem na kasę, a nie poważną reformą przygotowaną z myślą o przyszłych emerytach – mówi "Rzeczpospolitej" Oskar Sobolewski, ekspert Instytutu Emerytalnego. – Teraz argument, że 15-proc. opłata jest substytutem podatku od emerytury, traci rację bytu.

"

www.money.pl/emerytury/likwidacja-ofe-pis-wpadl-w-(...)

reaktywator
reaktywator
12.08.2021 06:50

Też słyszałem Babinetza, niestety, tylko potwierdził, że dla jego organizacji nazwa ich partii to tylko hasło dla "ciemnego luda", a rządy sprawowane to zasady targowicy! Zenujące, że ten pan nawet nie silił się na odpowiedź na zadane pytanie, a powtarzyał tylko przkaza dnia - "Amarykanie sobie poradzą" i dalej wcioskał kit, że ustawa w obronie przed Rosją i Chinami... Panie pośle na, litość, nie wspominaj pan żeś pan z Krosna, a jeśli już konkretnie ktoś zapyta, wo wystarcze odpowiedzieć - z PiSu!

Konfederacja ponoź broniąca wolności z założenia, nawet masek na twarzy nie nosi w imię ich rozumianeju wolności, a w sprawie zasadniczej, wolności mediów, schowała głowę w piasek... Tylko patrzeć jak któryś z ich bosów czy jego rodzina zajmie ministerialne stanowisko albo mniej rzucające się w oczy stanowiska w spółkach skarbu państwa, jeśli nie dla siebie to dla matki, żony czy kochanki.

Oni tawe z e swoją korupcją się nie krayją - głośno i publicznie odchodzi z PiS poseł gdyż nie zgadza się z ustawą o zwierzętach... Ma być w sejmie nocne głosowanie ważnej dla tej mafii ustawy, wychodzi do luda ich boss i ogłasza, że ten poseł jest znowu nasz..., za 40 000 miesięcznie w spółce skarbu państwa. I to ogłasza ten sam jegomość, który kiedyś pod publikę obiżył uposażenie posłów o 20 %, by teraz dla zapewnienia sobie większości, podnosi im uposażenie o nawet 70 %. Inny z ich towarzyszy również ogłosił, że od nich odchodzi, bo ich służby specjalne naszły jego i jego dom, ale... nie przeszkadza mu powrót do tej organizacji, gdy z tylnego siedzenia szef wszystkich szefów, publicznie ogłasza, że ten pan jest już niewinny... Panie pośle, klu przestrodze, pamięta pan jak wg wszystkich członow tej organizacji Banaś był wybierany na szefa NIKu jak człówiek "krystaliczny"? Teraz go koniecznie trzeba zniszczyć, bo zgodnie z powierzonymi obowiązkami, wyciąga na światło dzienne przekręty, machlojki, fałsz i obłudę rządzących z ramienia jedynie słusznej partii, która nawet sędziego Trybunału Konstytucyjego zrobiła z człowieka, którego elektorat nawet na posła nie wybrał, ale ten pan miał zasługi dla jedynie słysznej partii i władzy nie tylko teraz... w okresie PZPR też działał...

Jednak badziej się publiczne sprzedać i upodlić jak Kukiz z dwoma swoimi kamratami już chyba się nie da, chociaż nie jestem tego do końca aż tak pewny, patrząc na możliwości w łamaniu kręgosłupów i targowiczan. Tak, to ten sam Kukiz który nawet porwał za sobą młodych, gdy obiecył JOW, a siebie przedstawiał jako I Antysystemowaca.

Nie mam już siły i ochoty wspomnać i babrać się w tym g... więc skończę swój wpis wieścią, iż w necie pojawiła się informacja o nowy polskim brzydkim słowie "kukiz" - czy to znaczy, że od teraz na murach będzie pisane KCWD ?

reaktywator
artur15041969
12.08.2021 06:29

TVN to masoni i nie mają nic innego jak przekłamywać Polską historię i najeżdzać na PIS. Kiedyś lubiałem TVN ale teraz to oni nic nie robią tylko klepią to co podpowie im PO a ci to dopiero są złodzieje i oszuści,mam tylko jedno pytanie gdzie są nasze pieniądze z OFE!

artur15041969
na forum od marca 2021
wed
12.08.2021 00:30
wyróżnione przez moderatora

A poseł Babinetz dzisiaj w Warszawie. Słuchałam jak wypowiadał się na temat Amerykanów. Po raz kolejny czułam się zażenowana poziomem tej wypowiedzi i znów mi było wstyd, że jestem z Podkarpacia. Straszny wstyd. Choć jeszcze większą oborę zrobiła dzisiaj towarzyszka Witek. Powinno się opublikować listę 228 towarzyszy, którzy niszczą wolne media i stawiają nas na równi z Łukaszenką.

wed
wawrzu
11.08.2021 21:45

Szanowny Panie Redaktorze, czy z równie dużym zaangażowaniem i zaciętością protestowałeś w sprawie innych mediów, gdy im utrudniano zdobycie / przedłużenie koncesji? Tak np. czy protestowałeś w sprawie TV Trwam?

wawrzu
na forum od lutego 2018
zdzislaw
11.08.2021 21:32

Jedyni inteligentni to wyborcy PO, reszta to ciemnogród i analfabeci - takie wyłaniają się wnioski czytając poniższe komentarze.

zdzislaw
na forum od stycznia 2018
foks9
11.08.2021 20:58

tu nie ma co komentować, ***** *** i tyle w temacie

foks9
pkc11
11.08.2021 20:03

normalni ,uczciwi obywatele mają gdzieś "niezależne "media takie jak TVN.nie ma czegoś takiego jak niezależne media-każdy jest od kogoś zależny, w tym wypadku od obcego kapitału,wystarczy zobaczyć ojców założycieli TVN- żeby wyrobić sobie zdanie,ludzi TVN nie interesuje -widać po frekwencji,

pkc11
Konto zablokowane
kornik
11.08.2021 19:57

od 15 lat nie ogladam tvn i nie czytam wyborczej i dobrze mi tak

kornik
na forum od stycznia 2021
/10
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta