DYSKUSJE
Obierki i skorupki do brązowych pojemników. Zmiany w segregacji śmieci
ewa22
26.06.2021 15:45

Piszę do Prezydenta Miata Krosna, mi się zalęgły szczury w garażu bo tam trzymam te śmieći segregowane, nigdy nie miałem szczurów a teraz mam, kubły kiedyś były wyworzone raz na tydzień i to było dobrze, teraz raz na dwa tygodnie za większe peiniądze niż było co tydzień, każom nam trzymać śmieci segregowane miesiąc czasu do wywozu gdzie już wszystko śmierdzi po tygodniu, to jest niedopuszczalne!!! to jest ta ekologia? żyć w smrodzie? chodowanie populacji szczurów w mieście? segreguję a i tak mam więsze opłaty, do czego to zmierza???

ewa22
na forum od kwietnia 2021
rogol
26.06.2021 15:30

No brak jeszcze segregacji wzgledem kolorow i juz wszystko bedzue cacy.Mozna pisac juz prace doktorska na ten emat.

rogol
Konto zablokowane
korzen0409
26.06.2021 12:26

Niedługo to po pracy jeszcze będziemy do mpgk chodzić i tam im te śmieci zwalać, koszty rosną, obowiązków coraz więcej.... to może się zwrócić w druga stronę i ludzie mogą mieć w D..... tą waszą segregacje

korzen0409
na forum od listopada 2017
arek66
26.06.2021 11:17
wyróżnione przez moderatora

Brawo za pomysłowość zatem mieszkańcy domów jednorodzinnych mają sobie zrobić

śmirdzący skład w domu lub wynieść na podwórko i sprowadzić sobie na posesję szczury i inne gryzonie. Jak już to powinny być pojemniki a nie worki a tak na marginesie z jakiej okazji mam płacić za odpady zmieszane skoro wszystko jest segregowane.

arek66
na forum od października 2019
TLo
26.06.2021 11:05

OK. Czy zatem odpadki do brązowego kontenera wrzucamy w workach plastikowych, czy sypiemy wprost? Ta druga ewentualność spowoduje straszny zapach... :-(

TLo
IO
26.06.2021 08:20

Odbiór śmieci jest drogi i wszyscy wiemy dlaczego, składowanie i utylizacja kosztuje. Ale za materiały do ponownego przetwożenia (szkło, twożywa PET, stal, aluminium, papier-makulatura, bio odpady -na kompost), to odbierający powinien sobie odebrać za DARMO lub nawet płacić za nie np. Zwalniając z opłat tych którzy je segregują.

Teraz dochodzimy do kuriozalnej sytuacji kiedy to ja płacę za to, żeby oddać np. złom. :l. Coś tu nie gra!!!

IO
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA