Wnerwia mnie to mamy lokalnych bohaterów, czy osoby udzielające się społecznie to nadajemy nazwy nie powiązane z krosnem. Wiem że to kontrowesyjne ale można nadać Władysława Gomułki przecież on powinien miec nazwę ulicy ponieważ zrobił bardzo wiele dla krosna.
Przeczytajcie sobie na głos - np. przy takim numerze mieszkacie:
Dywizjonu trzysta trzy szesnaście
albo:
Dywizjonu trzysta trzy trzy
Bez sensu.
@czlowiek_jeden uczulam Cię, że nie powinno się mówić biedy ale niezamożny :) Imo nazwę wybrałeś ciekawą
Dla mnie ewentualna nazwa Dywizjonu 303 będzie niespójna z ogólną koncepcją zagospodarowania. Lotnisko w Krośnie jest jedno. Za 10 lat, kiedy zabuduje się strefę, które z obecnych dzieci, mających teraz dajmy na to 13 lat, będzie wiedziało, że tam gdzie teraz stoi zakład "Fabryka SA" było lotnisko. Więc myśląc perspektywicznie Dywizjonu 303 będzie nazwą "ni z gruszki, ni z pietruszki". Nazwy "około lotnicze" mają sens w okolicy lotniska.
Tak więc wydaje mi się najbardziej logiczną propozycją ulica Łężańska.
I tak dla formalności - moja propozycja w ogóle nie przeszła do drugiego etapu, chociaż wydawała mi się bardzo spójna z okolicą, idealnie łącząc Krościenko Niżne (jeszcze jako odrębną wieś) - obecną dzielnicę Krosna, w której znajduje sie rzeczony odcinek drogi oraz osobę patrnona pobliskiej drogi - gen. Wł. Sikorskiego (moja propozycja to por. Stanisława Szelca).