To chyba jakiś żart przez Krosno raz dziennie przemyka Strzała Południa i wiezie powietrze wraz z konduktorem i maszynistą lub trzech emerytów jadących za darmo.
ZUS obniżcie jak nie macie co z pieniędzmi robić.
@wosio, wyniki są takie, że PKP to stary beton bez względu na opcję polityczną, jaka rządzi. Od kilkunastu lat nie chcą sprzedać terenu przy Zetce, żeby zrobić tam przejazd z prawdziwego zdarzenia. Miasto chce, ale PKP widać bardziej pasuje dzierżawienie tego terenu firmie, która ma tam skład węgla i mat. budowlanych. Znam ten temat od lat, bo mieszkam niedaleko Zetki.
ponawiam prośbę o przedstawienie wyników współpracy Urzedu Miasta z PKP w okresie ostatnich 30 lat.
Co by w Krośnie nie zrobili to wszystko jest na nie. Pesymiści sami tu są czy co. Ja jestem za modernizacją PKP łącznik do Rzeszowa jak najbardziej. Skończy się era wożenia Marcelem wyprzedzania wszystkiego co jest na drodze z narażaniem życia pasażerów tej busowskiej komunikacji.Trzeba dać szansę na lepszą kolej, a że elektryfikacja to jeszcze lepiej, bo mniej spalin i ciszej w wagonach. Jechałem koleją z Krosna na Słowację a dokładnie Medzilaborce Mesto, było super. Polecam podróżnikom i włóczykijom.Pozdrawiam!
Słyszę te brednie od 30 lat. Planowanie, analizowanie, projektowanie, rewitalizowanie, opracowywanie koncepcji, itd ......i NIC. Kolejny MIŚ
przestańcie pisać o marzeniach ,napiszcIe o udało się miastu zrelizować we wpópracy z PKP W OKRESIE 30 LECIA.
Żeby jazda pociągami miała sens to przejazd np. z Krosna do Jasła nie może być dłuższy jak 20 minut a z Krosna do Rzeszowa 1-1:10, do Krakowa 2-2:30.
Elektryfikacja? A komu to potrzebne, a dlaczego? Jeszcze krowy przestaną dawać mleko od tego całego prądu.
Jedlicze - Szebnie to nie Krosno Rzeszów dokladniej Krosno Turaszówka - Wojaszówka /linia prosta/, a moze do Frysztaka czy Strzyzowa z minimalnym lukiem. Przy okazji z Krosna Turaszówki wprost do Rafineri Jedlicze te pareset metrów, Studenci obudcie sie, to przedewszystkim dla was komfort jazdy pociagiem codziennie i powtórka materialu.