A kto się upomni o prawa meżczyzn, żyją 7 lat krócej od kobiet, a pracują 5 lat dłużej.
To chyba w ramach takiej rekompensaty..??!!
Beznadziejna propozycja.
Czy osoby składające petycję w sprawie nazwy ulicy są mieszkańcami miasta Krosna??
No to może jak nazwa obrazu z filmu "Alo alo"... ulica Upadłej Madonny z Wielkim Cycem...
Propozycja ze wszech miar słuszna - Brawo. Powinna przypominać wszystkim się nią przemieszczającym że prawa i obowiązki są nieodłącznym elementem funkcjpnowania społeczeństwa obywatelskiego,a z racji roli kobiet w rodzinie te prawa nabieraja szczególnego znaczenia . Ponad to w tym terenie zwyciężył rozsądek i prawo dzięki temu mamy ulicę która połączy nas ze światem /S - 19 /a nie mżonki o wielkości gmin które budowały lotnisko jak się w końcu okazało dla LATAWCÓW !
Może wyciszmy się na moment, może na chwilę, czy nie lepiej ulice określać numerami np, 153, 2021 itd, czy nie lepiej nazwy nadawać neutralne, tyle mamy pieknych kwiatów, cudownych drzew i krzewów, np goździkowa, petuniowa, czy jabłoniowa, śliwkowa, albo głogowa, agrestowa .......... żurawinowa, albo nawet rumiankowa.... nikomu by to nie przeszkadzało i niepotrzebnych emocji nie wywoływało, a takie nazwy pozostają na lata i nie zajmują cennego czasu na sesjach rad miejskich, czy niepotrzebnego wzajemnego opluwania się na forach....Dziękuję za przeczytanie tego postu...:)życzę zdrowia i spokuju ducha...:)
beznadzieja już ulica Krosnoludków lepsza.Mimo, że jestem kobietą to uważam to za bezsensowną nazwę równie dobrze zaraz mogłaby byc ulica praw mężczyzn zwierzat itd Ja uważam to za zły pomysł
ulica o nazwie praw kobiet , ludzie weżcie się jeb****Cie w głowe .............
Może nie w temacie. Równość kobiety i mężczyzny jak najbardziej. Teraz słyszymy, że to zwykle mężczyźni są prezesami, dyrektorami, kierownikami. To faceci zarabiają więcej... Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego nigdy nie widziałem kobiety, która na równi z mężczyznami układa kostkę brukową na chodniku?
Aborcyjna,Czerwony Piorun, Roberta Biedronia, Marty Lempart to takie nowoczesne nazwy i nikt nie powie,że Krosno zacofane ,ciemnogród.