krzyś, dziecino rymanowska:) przecież policja jest polska pod władzą polskiego nierządu, więc w czym masz problem?
Dlaczeg autokar przywożący Żydów do rynku do Rymanowa parkuje przy podwójnej ciągłej i nie dostaje za to mandatu ???????? Taka sytuacja miała miejsce już nie raz . Czyżby Żydzi ponad podziałami ???
Polacy maja zwyczaj do wybielania własnej duszy. Rzadko przyznaja sie do świństwa które staraja sie zapomnieć-tak ja mawia Dulkiewicz -"to było dawno ,-kto kogo napadł- kto moze pamietac ?" Najgorsza nacja na świecie to polonusi !!
Byłem wychowywany i kształcony w poczuciu bohaterskiej postawy Polaków, którzy podczas wojny chronili i ukrywali Żydów, swoich sąsiadów i znajomych. Dziś ponura prawda o tym jak rzeczywiście było wychodzi na jaw.Ale nie mogło być inaczej. Wystarczy przysłuchać się dziś wypowiedziom prawicowych kato-faszystów, nacjonalistów, kibolskiej tłuszczy, a przede wszystkim kazaniom czarnych ksenofobów, cyników, pedofilów i kłamców.Bijąca nienawiść i tylko czeka na nową wojnę, aby mordować, palić, gwałcić i kraść.
Nie wiemy jakbyśmy się zachowali w obliczu tak bestialskiego terroru jaki miał miejsce podczas 2 wojny światowej. Nie mędrkujmy na temat kto kogo wydawał i dlaczego. Zastanówmy się przez sekundę czy poświęcilibyśmy życie swoich córek i synów za życie innych rodzin. I nie ma tu znaczenia czy są to rodziny żydowskie, ukraińskie, niemieckie. Gdyby niemiecki żołnierz przystawił mojej córce lufę pistoletu do głowy, to zrobiłbym wszystko, aby ją ocalić.
krzyś dlaczego dziennie mamy tysiące przykładów lamania przepisów drogowych? Też winni Żydzi? Pomyśl jak masz czym...