abajurek33@ a najwięcej za kościołami optują różnego rodzaju dewianci, poturbowani umysłowo i radiomaryjni hunwejbini.
" zakarzony" to ty jesteś pisobolszlewicki, przykościelny eunuchu umysłowy :) o wojtyle lepiej nie wspominaj bo skończysz tak samo jak wtedy kiedy broniłeś wesołowskiego i gila:) strasznie krótką masz pamięć towarzyszu ryjaba:):):)
Na tym portalu najwięcej do powiedzenia mają ateiści i wszelkiej maści heretycy. Zakarzeni matrializmem i konsumpcją. Pokolenie Jana Pawła II jest ciągle przez nich wyśmiewane i wyszydzane. Zgadzam się z tym, że miasto potrzebuje nowych mieszkań. Owszem w Krośnie jest dużo kościołów wybudowanych przez pokolena, ale na Boga trzeba je po kolei palić lub wyburzać? W imię neobolszewickiej zarazy, która odradza się w Europie?
Ciekawe, że jak w tym miejscu miał stanąć kościół, to portal namawiał ludzi do sprzeciwu, który w efekcie doprowadził do zmiany decyzji. Dlaczego teraz, gdy miasto wprowadza kolejne płatnie parkingi, portal nie nawołuje to takich protestów?
Oooo odezwali się "święci" lepiej budawać śmieszne kościoły niż mieszkania dla potrzebujących ludzi. Jeszcze trochę to i tak te budowle będą świeciły pustką bo ludnaś mądrzeje i ma dość kleru ha ha.
Bardzo dobrze, że powstają mieszkania, a nie kolejny kościół, bo tych jest faktycznie w Krośnie wystarczająca ilość. Chodzę na Msze św. do różnych kościołów i tłumów nie ma ( dla wyjaśnienia - tak chodzę, bo szukam kazania idealnego :), a nie łopatologii jak dla średnioweicznego ludu) . Ale to nie znaczy, że kościoły nie są w ogóle potrzebne, jest wielu ludzi, którzy ich potrzebują i potrzebują rozmowy i kontaktu z księżmi, uszanujmy ich.
do zibo 70 może by tak zacząć wyburzanie od twojego mieszkania, co ty na to ?wyobraz sobie że jestem twoim sąsiadem i nie podoba mi dom z jakim mozołem budowałeś tzn że mam ci zniszczyc dorobek zycia?
Przecież @abajurek33 nawet nie wie cp pisze PiSząc "Pokolenie Jana Pawła II jest ciągle przez nich wyśmiewane i wyszydzane", no bo niby kto wyszydza i wyśmiewa dzisiejszych 40.latków?
Jeśli już, to raczej pokolenie JPII widzi i szydzi z bezdennej głupoty zaczadzonych...