brawo rolnicy! miastowi wspierają, dość fanaberiom prezesa i reszty lewactwa!
Prostestują? I bardzo dobrze! Ta ustawa sprawi tylko że na miejsce Polaka wejdzie jakaś inna zagraniczna firma. Nie dajcie się ogłupić jakimś filmem z jednej fermy norek, że niby w całej Polsce tak to wygląda. Jeżeli tak myślicie to od razu może zakazać by trzymania w domu kotów, psów, czy innych zwierząt, no bo tam gdzieś w Polsce, ktoś znęcał się nad zwierzętami. Niestety - są ludzie i parapety....
To nie jest tylko sprawa zwierząt futerkowych! To dotknie całe rolnictwo, bo czymś te norki trzeba karmić.
Według mnie wystarczą częste kontrole nad tymi hodowcami i przede wszystkim NIE ZAPOWIEDZIANE.
Chciałabym mieć taki traktor, ale mnie nie stać. Czy naprawdę żeby zarzynać brutalnie zwierzęa dla pseudosekt jest celem życia tych rolników ? Czy żądza pieniądza przesłania im elementarną kulturę i humanizm człowieka ? Czy to takie trudne trzymać w klatce 50 zwierzaków zamiast 100 ? Zero przyzwoitości, tylko zysk. Typowo pisia mentalność i chciwość , tylko Kaczyński się obudził i chwała mu za to.
Przypominam wyniki wyborów!! - Rożniaca głosowania ok 2% Polska jest podzielona. Nie piszcie że Podkarpacie wybrało PiS! Na Podkarpaciu również głosowano na inne partie taie jak np. Konfederacja.
Po pierwsze nikt na żywo nie obdziera zwierząt ze skóry. Są one zabijane jak najbardziej humanitarnie. Po drugie- mięso nie rośnie na półkach, tylko pochodzi ze zwierząt. Może Cię zaskoczę, ale są one zabijane. Widziałaś kiedyś jak wygląda chociażby zabicie barana? Jak jest dobrze zrobione, to zwierze się nie męczy. Nie jestem rolnikiem, hodowcą, ale nie mam zamiaru za udko z kury płacić 20 zł, bo zdziwaczałemu hodowcy kota zachciało się durnych ustaw.
Odzieranie zwierząt ze skóry czy podrzynanie gardeł zwierzetom i czekanie aż sie wykrwawią (ubój rytyalny) żeby sprzedac mięso dla żydka- wstyd rolnicy, że jesteście za takim traktowaniem zwierząt.
Jak najbardziej jestem za reformą piątka dla zwierząt!!! Już dawno powinni ją wprowadzic.
Dziwie sie tylko gdzie są obrońcy zwierząt, te wszystkie fundacje, animalsi. Czemu nie organizują w kontrze wieców poparcia dla reformy tylko siedzą cicho jak mysz pod miotłą. Bo co bo Pis wprowadza reforme? Musimy wszystko upolityczniać?
A to milicja nie wlepiła im mandatów za jazde w takiej kolumnie? KRD jasno pisze ile takich zawalidróg może jechać.
Pewno,lepiej walić mandaty za przechodzenie przez tory i inne bzdety.
Ciekawe, kiedy na ulice wyjdą mieszkańcy bloków. Niedługo mogą płacić nawet 800 zł podatku deszczowego rocznie...https://podkarpackie.naszemiasto.pl/lokatorzy-blok(...)
"Proponowane zmiany w prawie m.in. zakazują hodowli zwierząt na futra i wprowadzają ograniczenia uboju rytualnego"- Dlatego protestuja ?? Zawsze myślałem ze podstawowym zajeciem dla polskiego rolnika jest uprawa ziemi- ale zeby obdzierac zwierzeta ze skory-na odziez dla celebrytów??
Ubój rytualny to barbarzyństwo, nie godne świata cywilizacyjnego.Kto tego nie rozumie, to znaczy, że nie chodował zwierzęcia i nie wyprowadzał ze stajni po to, żeby go zabić. Zwierze to czuje. Zakaz hodowli zwierząt futerkowych to chyba kpina, Nie widziałem takiej hodowli. Może to tylko kwestia zwiększenie powierzchni na której żyją zwierzęta?Psy , koty, prowadzone po chodnikaach i parkach na smyczy to wolność. Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem, że o pierwszej w nocy regularnie wyje pies w bloku. To nie terror? To prawda. Pan Bóg za grzech pierworodny wypędził nas z Raju i kazał nam czynić świat sobie poddany. Ja nie mogę nosić sztucznych rzeczy. Z butów na masie nabawiłem się odcisków na śrudstopiu. Nie żyjący już lekarz dał mi odpowiednią recepturę po zastosowaniu której miałem kilka miesięcy spokój. UE zabroniła stosowania jednego ze składników "Collodium". Dostępne w aptekach leki nie skutkują. I co dalej? Buty skórzane na skurze kosztują krocie, gdzie je kupić. Nie robić butów ze skóry zwierzęcej?