Ubój rytualny to barbarzyństwo, nie godne świata cywilizacyjnego.Kto tego nie rozumie, to znaczy, że nie chodował zwierzęcia i nie wyprowadzał ze stajni po to, żeby go zabić. Zwierze to czuje. Zakaz hodowli zwierząt futerkowych to chyba kpina, Nie widziałem takiej hodowli. Może to tylko kwestia zwiększenie powierzchni na której żyją zwierzęta?Psy , koty, prowadzone po chodnikaach i parkach na smyczy to wolność. Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem, że o pierwszej w nocy regularnie wyje pies w bloku. To nie terror? To prawda. Pan Bóg za grzech pierworodny wypędził nas z Raju i kazał nam czynić świat sobie poddany. Ja nie mogę nosić sztucznych rzeczy. Z butów na masie nabawiłem się odcisków na śrudstopiu. Nie żyjący już lekarz dał mi odpowiednią recepturę po zastosowaniu której miałem kilka miesięcy spokój. UE zabroniła stosowania jednego ze składników "Collodium". Dostępne w aptekach leki nie skutkują. I co dalej? Buty skórzane na skurze kosztują krocie, gdzie je kupić. Nie robić butów ze skóry zwierzęcej?