DYSKUSJE
Bogate Krosno. Tworzy czołówkę najzamożniejszych miast
black_crow
05.08.2020 20:15

Skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? Dlaczego są podwyżki biletów komunikacji miejskiej czy śmieci a z powodów oszczędności latarnie są wyłączone w nocy?

black_crow
na forum od kwietnia 2019
jaroslaw_kulawy
05.08.2020 16:26

abajurek33@

od zawsze wiedziałem że jesteś nieźle je.nięty, ale nie wiedziałem że aż tak!

jaroslaw_kulawy
na forum od lipca 2020
babazgminy
05.08.2020 16:17

bogate krosno ...hahahhahahahahahahahahahahahhaahaahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahah

toż to trzeci świat przeciez

babazgminy
na forum od czerwca 2020
lyterat
05.08.2020 15:15

fakt, towarzysz abajujek należy do najzamożniejszych "krośniokuf":):):) sprzedał butelki po winie:):):):)

lyterat
Konto zablokowane
abajurek33
05.08.2020 14:26

Skoro TVPInfo to powiedziało, to tak będzie. Gdyby tak powiedziało TVN. Najbardziej cygani TVN z Polsatem i GW Aaaaaadama Jąkajły. Prawdę mówi TV Trwam i Radio Maryja.

abajurek33
Konto zablokowane
profWiktorTraktor
05.08.2020 12:23

"Bogate Krosno" ..... heheee.....czy ja dobrze czytam?

profWiktorTraktor
na forum od listopada 2017
wed
05.08.2020 09:20

Porównywanie dochodów miast ma sens, natomiast zarobków ludzi już nie. Bo przecież Glapi powiedział, że każdemu Polakowi pieniądze się z kieszeni wysypują, a w TVPInfo słyszałam, że wszyscy jesteśmy albo będziemy tak bogaci, że cały Zachód będzie nam zazdrościć

wed
krosnianin71
05.08.2020 08:37

Krosno - dochody ? Dajcie spokój , bieda , bieda , trzeba stąd uciekać. Miasto Widmo : O

krosnianin71
k2101
04.08.2020 16:57

Lukii,

Oczywiście - to dobrze, ale na ludność Krosna nie należy patrzec ile osób wyjechało, ile zostało, a ile osób wyprowadziło się do powiatu krośnieńskiego. To świetnie, że tyle miejsc pracy mamy w Krośnie.

Być może wyraziłem się nieprecyzyjnie - chodziło o to, że ci ludzie mają wpływ na taki wynik Krosna. Dlatego też powiat krośnieński jest tak nisko. Nie dość, że sporo osób pracuje w Krośnie, to w przeciwieństwie do innych powiatów (sanocki, jasielski), nie wliczają się do jego budżetu podatki mieszkańców siedziby powiatu. To decyduje, że miasto na prawach powiatu Krosno jest tak wysoko.

k2101
Lukii
04.08.2020 16:26

@k2101 To że na podatki wpływa duża ilość pracowników z poza Krosna to chyba dobrze. To znaczy że w Krośnie jest bardzo duża ilość przesiębiorstw i miejsc pracy z których miasto czerpie dochody. Tak się rozwijają największe miasta. I trzeba to przyznać na Podkarpaciu Krosno jest w czołówce miast (drugim za Rzeszowem) gdzie przyjeżdza najwięcej ludzi do pracy wg. GUS ok 15 tyś z poza miasta. A samo Krosno ma ok 35 tyś miejsc pracy. To tyle ile ma Sanok i Jasło razem. Nie jesteśmy Krakowem ale jak na miasto tej wielkości leżące na skraju Polski radzimy sobie jak widać dobrze.

Co do pracy i zarobków w każdym mniejszym mieście w Polsce młodzi emigrują do większych metropoli. Ale to już jest problem ogólnopolski wiec nie idealizujmy.

Lukii
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA