DYSKUSJE
Car-sharing, czyli wynajem auta na minuty. Od maja także w Krośnie
mimeko1811
07.06.2020 03:48

@Endrju89 Ja się tylko zapytałem czy Krosno jest aż tak zname. A tu odrazu jakiś problem. Fajnie że ćwierć wieku mieszkałeś i znasz nowo pobudowane ulice i miejsca bo ponoć takie mamy :). Nie wiem czy Pan (chyba) był zawsze taki gburowaty, czy Warszawa zmieniła.

Ja byłem ciekaw czy Krosno jest znane. A tu jakieś odrazu że osobiste przytyczki.

mimeko1811
na forum od kwietnia 2020
Endrju89
06.06.2020 21:28

@Lukii - Ty to jak zwykle masz problem. Ja rozumiem, że chciałbyś, aby Krosno było tym naj i wychwalane, ale nigdy nie było i nie będzie, zawsze będzie w cieniu Rzeszowa, Stalowej czy Mielca. Napisałem prowincja, bo Krosno jak by nie patrzeć, JEST PROWINCJĄ czy tego chcesz, czy nie! I choć byś nie wiem jak się starał to zmienić, chyba że przeniesiesz Krosno razem z całym Podkarpaciem gdzieś do centralnej Polski. Rozumiem, że Krosno ma ambicje, i bardzo dobrze niech się rozwija. Problem tylko w tym, że, to ludzie mają problem z dostosowaniem się do "nowinek". Przykład ? Choćby rowery na wynajem, a po co to komu ? A na co ? A dlaczego a w żadnym wypadku, niczym słynne dwie kobity z filmiku o marichunanen więc nie dziw się, że tak napisałem, bo dla wielu ludzi mieszkających w Krośnie wynajem samochodu na minuty to jakaś abstrakcja. Swoją drogą McD, galerie i inne owady również były złem a jakoś ludzie tam chodzą i robią zakupy. Są ludzie, którzy nadal jeżdżą do Rzeszowa, bo w Krośnie nie ma tego czy tamtego. A to, że mieszkam w największej wsi w Polsce, to akurat z tego nie jestem dumny; sto razy wolałbym mieszkać w Krośnie niż na Mazowszu no ale są rzeczy ważne i ważniejsze.

Endrju89
na forum od listopada 2017
Lukii
06.06.2020 20:22

@Endrju89 Ja wiem że teraz każede mniejsze miasto (zwłasza Krosno) dla starego krośniaka mieszkającego od lat w Warszawie to prowincja i zadupie. Łał mieszkasz w Warszawie wiec wiesz lepiej... Ale trochę szacunku dla mieszkańców Krosna. Mieszkańcy Krosna podróżują po całym świecie i nie takie wynalazki widzieli. Rownież Krosno rozwija się i idzie do przodu na miarę swojej wielkości i położenia. A w Warszawie z roku na rok rozwija się coraz więcej "słoików".

Pamiętam czasy jak jeździło się na wycieczki do McDonald's w Rzeszowie. Jeździło tak całe województwo. Kto wtedy myślał o takiej "atrakcji w Krośnie" - FUTURYZM. Inne czasy, a czasy się zmieniają rownież w Krośnie. A dziś młodzi mają "prawie wszystko" pod reką na taiej prowincji.

Lukii
Endrju89
06.06.2020 18:58

@mimeko1811 - to jakiś problem ? To już nie mogę przeglądać portalu ? Bo w tej chwili tu nie mieszkam ? Przez ćwierć wieku mieszkałem w Krośnie i znam to miasto lepiej niż nie jeden tu komentujący.

Endrju89
mimeko1811
06.06.2020 17:23

Tymi autami do Rzeszowa to niby 87 zł, a busem 15-17 zł.

Ktoś powie że drogo ale do takiego auta może wejść aż do 5 osób i wychodzi 17,4 zł na osobę, cena jak w busię, przy 5 osobach ścisk z tyłu jak w busie ale wygodniej się jedzie.

@Endrju89

Czemu pan z Warszawy wypowiada się na stronie o Krosnie?

Aż tak znane to miasto jest?

mimeko1811
na forum od kwietnia 2020
TLo
06.06.2020 13:36

@rogol - no chyba, że jest to kolizja klienta z ortografią...

TLo
rogol
06.06.2020 13:27

Do tego nalezy dodac koszt jakiejs kolizji za ktora klijent placi.

rogol
Konto zablokowane
Endrju89
06.06.2020 12:55
wyróżnione przez moderatora

W Warszawie i okolicznych miastach tego typu samochodów jest od groma, czasem mnie to wręcz denerwuje, bo nie mogę zaparkować swojego auta, ponieważ na parkingu pod blokiem stoi właśnie 3-4 samochody "PANKA". Co prawda nigdy nie korzystałem z usług tej firmy, ale wydaje się dosyć opłacalna oferta, bo jak widać na zdjęciu z Krosna do Rzeszowa to niecałe 87 zł, taksówką wyszłoby ok. 240 zł (chyba ze się dogadasz z kierowcą i bez taksometru to może i za 200 by pojechał). Oczywiście najtańszym środkiem lokomocji do Rzeszowa to BUS za 15 zł, ale komfort podróży pozostawia wiele do życzenia. PKP to nawet nie biorę pod uwagę. Naturalnie w takim prowincjonalnym mieście jak Krosno to oczywiście tego typu oferta to na razie jakaś czarna magia i zło wcielone tak, że tak ...

Endrju89
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA