Państwowa Uczelnia Karpacka jest zgodna składniowo z Językiem Polskim.
A nazwa: Uczelnia Państwowa Karpacka to zrusyfikowana nazwa!
Jest to szczególnie dziwne, że Filologia Polska to jeden z wykładanych przedmiotów i nikt z kadry naukowej nie zwrócił uwagi na taki błąd w składni językowej nazwy!
No, … chyba że to ukłon w stronę Rektora, bo w końcu jest rusycystą!
Zmiany i zmiany, coś się kończy i coś się zaczyna. W sumie ciekawy manewr kiedy wszystkie szkoły i uczelnie uczą konwencjonalnego leczenia i pobierania leków z apteki , szkoła z Krosna jest pierwszą uczelnią alternatywną aby podjąć leczenie ziołem.
Albo chociaż Państwowa Uczelnia Karpacka, ale nie to...
Karpacka Uczelnia Państwowa brzmiałoby zdecydowanie lepiej, nawet mimo skrótu KUP. :)
Jeżeli już ,to może Karpacka Uczelnia Państwowa.Proponowana nazwa ma jakąś rosyjską składnię .Typu "wyzszoje ucziebnoje zawiedienije"....Być może ktoś sie obawiał skrótu KUP,ale i tak wolę to...
Niech sie nazywa jak chce, no może nie im. Lecha K. Byle poziom nauczania był wysoki.
Miodek jak usłyszy nazwę tej uczelni to dostanie skrętu kiszek.
Może od razu Uniwersytet Karpacki ! Ta proponowana nazwa jakaś dziwaczna i pokrętna .
Jestem studentką 2 roku i piszę pracę magisterską o Krośnie, dlatego też bardzo proszę o wypełnienie ankiety, która pomoże mi w napisaniu pracy. Dziękuję bardzo. Link poniżej
https://forms.gle/8MorR7v6Frgm5ubj6