DYSKUSJE
Rozchodzą się jak ciepłe bułki. Gdzie w Krośnie można kupić maseczki
andziaw16
21.04.2020 11:16

Jestem studentką 2 roku studiów magisterskich, piszę swoja pracę magisterską o Krośnie, dlatego też serdeczenie proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która pomoże mi w jej napisaniu.

https://forms.gle/8MorR7v6Frgm5ubj6

andziaw16
na forum od marca 2020
mimeko1811
19.04.2020 17:28

Dobrzę że wprowadzili w pragrafie 18 puncie 2 podpunkcie 3

"osoby, która nie może zakrywać ust lub nosa zpowodu stanu zdrowia, całościowych zaburzeń rozwoju, nie-pełnosprawności intelektualnej wstopniu umiarkowanym albo głębokim lub niesamodzielności; okazanie orzeczenia lub zaświadczenia wtym zakresie nie jest wymagane"

Bo jak ktoś ma np alergie że ma cały czas nos zatkany i podrażnone gardło i przez to ma już trudności z oddychaniem. To może maseczki nie nosić.

Najlepiej jeszcze niech lekaż wystawi zaświadczenie. Bo jak takiego się nie ma to nie wiadomo jak wojsko z policją zareguje :). Bo ustawy piszą na kolanie i co chwila coś zmieniają :).

mimeko1811
na forum od kwietnia 2020
eldoka
19.04.2020 01:09

Maseczki ochronne wielorazowe - można zakupić na https://kup-maseczke.pl

eldoka
123456
17.04.2020 21:14

. Umiecie juz ściągać bezpiecznie maseczkę? I utylizowac? Kto pierwszy do zaszaczepienia.?Hahahaha. Na zdrowie

123456
na forum od lipca 2018
sowa55
17.04.2020 15:49

Fajne maseczki są również w Saloniku Krawieckim na ulicy Czajkowskiego 47. Różne kolory, wzory, rozmiary zarówno meskie, damskie, jak i dzieciece;)Bawełniane, z kieszonką na filtr, który również można dokupic. Polecam

sowa55
na forum od listopada 2017
lucbis
17.04.2020 10:58

Mam po 7 zł

bawełniane , dwu warstwowe , nadają się do prania i prasowania

tel. 786 232 900 Krosno

lucbis
kasia9090
17.04.2020 09:04
wyróżnione przez moderatora

Ciekawą ofertę maseczek ochronnych bawełnianych znalazłam na https://www.maseczki.net/. Zamówiłam - szybka wysyłka!

kasia9090
carynska
17.04.2020 06:39

Maseczka to nie jest wielka filozofia. Domową "szwalnia" konstruuje maseczki bawełniane, dwuwarstwowe z filtrem. Cała rodzina została w takie wyposażona. Ja dostałem w przesyłce. A dezynfekcja maseczki? Proponuję parownica . Para o temp.92stopnie, pod ciśnieniem.Dwie minuty i odkazona. Taką prostą pracownicę dobrej firmy można kupić za 80 zł. Koszt miesięczny maseczek jednorazowych po 3zl sztuka to 90 zł. Co się bardziej opłaca? Poza tym, nie trzeba sobie głowy zawracać praniem, suszeniem i prasowaniem.

carynska
loginka1
16.04.2020 22:25

Maska tu, maska - tam, maska dobrze zrobi Wam. Co będzie w upale 40-stopniowym? I tak przez 2 lata? Uhahahahahaaa. Nooo, wyobrażam sobie takie "życie". To paskudztwo powinno być w jakimś cielistym kolorze, jeśli już MUSIMY się z tym czymś męczyć, a nie zachwycać się, jakby było do jasnej... czym i modę z tych majtek na twarzy robić! Obowiązek to obowiązek: wymuszony, nieznośny, przykry, niemiły - jak podatki, a tu jakieś zachwyty.

loginka1
rozbratel
16.04.2020 22:21

@AG pomyślałaś o tych wszystkich małych istnieniach zanim napisałeś swój komentarz? Pomyślałaś o opryszczce, aftach, odparzeniach? Pomyślałaś o nauczycielach, którzy w tym czasie zeszłego roku strajkowali? Oni wszyscy chcą znaleźć swoje, pełne dobrobytu miejsce, na tej zagubionej w kosmosie błękitnej kulce zwanej planetą Ziemią

Tej ziemią.

Pomyslaleś przez chwilę o koronawirusie, jak on może się czuć wyklęty, osaczony, znienawidzony- przecież zbliża nas wszystkich, pomaga odnaleźć siebie, w zamian dostąc miano skurwysyna i terrorysty.

Udajemy wszyscy. Wirus udaje że chce nas zabić, my udajemy że się go boimy, nauczyciele udają że im zależy, rząd udaje że ma pieniądze.

Jest jeszcze Kościół i parę innych instytucji, którym jest łatwiej, bo nie muszą udawać, bo są wymyślone. Może tylko pozornie, bo przecież muszą udawać że są naprawdę.

Nikomu nie jest fanie.

Krótko mówiąc- kryj ryj -w rękawiczkach nawet, jesli lubisz latex.

rozbratel
na forum od lutego 2020
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 16555 razy