DYSKUSJE
Pasażerowie przy autach i rowie. Takie są niektóre przystanki MKS
ghhhhhh
30.01.2020 18:13

Krosniak, gdzie postawiłbyś słup z tablica? Tam trwa budowa, nie ma miejsca na niego, przecież nie zniknął bez powodu.

ghhhhhh
na forum od stycznia 2020
krosniak
30.01.2020 17:42

A szczytem elegancji i estetyki jest niewątpliwie przystanek w reprezentacyjnej części miasta czyli Plac Monte Cassino/Rondo/.

Nie ma nawet elektronicznego rozkładu jazdy,którą posiada przystanek na ul.Staszica /na przeciw Urzędu Miasta/ oraz Wojska Polskiego-Rondo.Oczywiście biletomat też został zabrany i raczej już nie wróci nawet po zakończeniu budowy.

Pomijam już fakt,że dla osób starszych i niepełnosprawnych wsiadanie/wysiadanie z autobusu jest bardzo utrudnione z uwagi na różnicę poziomu wejścia do autobusu i chodnika/?/.

Poza tym nie rozumiem,dlaczego sporo kierowców nie zatrzymuje się zaraz przy krawężniku chodnika tylko dalej.Po co w takim razie zakupiono autobusy niskopodłogowe?

krosniak
na forum od listopada 2017
count_dooku
30.01.2020 17:19

To jest realny obraz Krosna, zaniedbane, z mnóstwem idiotycznych tzw. "inwestycji", które nie służom mieszkańcom, tylko władzy (można pochwalić się przed wyborami - "samo się nie zrobiło" - i przy okazji coś na boku zarobić). 30 lat "wolnej", "demokratycznej" Polski, a nawet nie ma szybkiego połączenia kolejowego i drogowego z Rzeszowem. Przemysł nie istnieje, co najwyżej możemy robić krzesła na niemieckich maszynach.

count_dooku
Konto zablokowane
kurnachata
30.01.2020 16:36

Ja jednak jestem za opcją: "tańszy bilet" i warunki jak sprzed lat czyli H9 bez ogrzewania i klimatyzacji i podstawowa wiata. Zamiast opcji "drogi bilet" i supernowoczesny inteligentny przystanek i autobus hybryda za miliony złotych. Tylko pewnie jestem w mniejszości tych których nie stać na drogie bilety. Grono korzystających z MKS to emeryci i renciści. Emeryt ma przejazd darmowy odbijając jedynie kartę więc może bez kosztów optować za komfortem i drogą ceną biletu.

kurnachata
na forum od listopada 2017
zupfun68
30.01.2020 14:32
wyróżnione przez moderatora

To ja już nie wiem, ludzie z Polanki chcieliby mieć zatoczki pod swoimi domami, żeby było jak najbliżej do autobusu, pomimo że tam nie ma miejsca na przystanek. Jeszcze kilka lat temu autobus jeździł tylko ulicą Kojdera (kiedyś Kruczkowskiego) i chyba nikt nie narzekał ? A co do Guzikówki to po prostu jest dużo samochodów i ludzie nie mają gdzie ich zostawiać, pomimo że są wyznaczone parkingi. Brak oznakowania przystanków to już niestety inna sprawa. A przystanek na Starostwie nie wiem komu miałby świecić w nocy, a gniazdo USB samo się nie rozwaliło tylko pewnie zrobił to ktoś z młodzieży. Oby tylko po odnowie nikt tego nie rozwalił drugi raz.

zupfun68
na forum od października 2019
ghhhhhh
30.01.2020 13:41
wyróżnione przez moderatora

Brawo K24, może napiszecie o tym, że wciąż jeżdżą stare mks-y, które powinny być wycofane z użytku? Macie dużą popularność w Krośnie, oddziałujecie na UM.

ghhhhhh
na forum od stycznia 2020
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA