Pięknie to będą mieszkać zwłaszcza ci, którzy wybudują sobie domy przy ulicy Pięknej - z widokiem na cmentarz, kiedyś zamieszkają na przeciwko.... domu...
A jeszcze zapomnieli zrobic te ulice z pierszenstwem. Tak jak zrobili dla tych co jada do kosciola od osiedla i z kosciola z powrotem
Nazwy ulic są trafne. W dodatku chwała władzom miasta, że najpierw wybudowano ulice, żeby właściciele mieli dobry dojazd do swoich posesji.
A może by tak bardziej regionalnie. Np: Cmentarna albo Cygańska/Romska od zamieszkujących nieopodal mieszkańców. Tak czy siak będzie to przepiękne osiedle w bliskim sąsiedztwie cmentarza, obwodnicy w otoczeniu najczystrzego powietrza, które jest oczywiście w Polance.
Odnośnie "filmowych" ulic... wiele n naszych, Krośnieńskich kojarzą mi się z filmem "Alternatywy 4" a inne z filmem" Dylematu 5". Nie będę tutaj sugerował. Niech każdy pomyśli czy te nazwy czasem nie pasują do ulicy na której mieszka? Moze jakiś mały plebiscyt na przemianowanie ulic?
>Zdzisław Dudycz: - Z nazwiskami jest bardzo trudna sprawa. Bo dzisiaj gość jest „czysty”, a za kilka lat zmieni się władza i trzeba będzie zmieniać nazwę. Do Pięknej i Wspólnej chyba nie będzie żadnych zastrzeżeń.
Skisłem... Co to za argumentacja?! To nie ma już krośnian, którzy by nie budzili kontrowersji? Co do nazwy... trzeba było nazwać "Czysta".
ul. Wspólna fajna nazwa kojarzy mi się z serialem Na Wspólnej :D Mądze powiedział Zbigniew Kubit (chciałbym, żeby „Piękna” nas nie zatrzymała do późna. Mamy trochę ważniejsze problemy na głowie).
I cmentarz blisko i obwodnica zdaje się pod oknami prawie będzie przebiegać. Pięknie.
A parking idealny do kręcenia driftów, szczególnie po marznących opadach ;)