do shadow1965:
Niemieccy inwestorzy nie wiażą swoich planów z miastem Jasłem, tylko firmą Nowy Styl, która ma rodowód i siedzibę w Krośnie, a zakład produkcyjny m.in. w Jaśle. Tam wcześniej padły socjalistyczne fabryki /domów, płyt wiórowych/ i dlatego wcześniej stworzono tam podstrefę ekonomiczną. Widzę, że każdy wydumany pretwkst do dowalenia prezydentowi Przytockiemu jest dla niektórych dobry. Czyżby wielbiciel rządzącej partii?
do shadow1965:
Niemieccy inwestorzy nie wiażą swoich planów z miastem Jasłem, tylko firmą Nowy Styl, która ma rodowód i siedzibę w Krośnie, a zakład produkcyjny m.in. w Jaśle. Tam wcześniej padły socjalistyczne fabryki /domów, płyt wiórowych/ i dlatego wcześniej stworzono tam podstrefę ekonomiczną. Widzę, że każdy wydumany pretwkst do dowalenia prezydentowi Przytockiemu jest dla niektórych dobry. Czyżby wielbiciel rządzącej partii?
Grupa biznesmenów wylądowała w Krośnie i pojechała do Jasła. Pewnie do Nowego Stylu, lub którejś ze spółek córek. Lotnisko fajna rzecz i jest potrzebne na pewno.
Nie każde miasto w Polsce wielkości Krosna ma lotnisko nie do każdego miasta w Polsce latają odrzutowcami biznesmeni. Mielec i Rzeszów też tak zaczynał. Widzę że dupa zawistnych sąsiadów boli.
Smutne. Przypomniala mi sie opowiesc dziadka, kiedy to przyjechal automobil i "pan" rzucal cukierki dla dzieciakow. Cessna usiadla w Krosnie i wiadomosc na oficjalnym portalu. No kurcze smutne.
Poważnie tak sobie wizytują? Ja na ich miejscu bym sie bał porwania dla okupu aby się tak zapuszczać na wschodnie rubieże.
@kurnachata. Nowi kontrahenci do Nowego Stylu przylecieli. A że krośnieńka firma wybudowała fabryki Jaśle to tam się udali.
nie no, sensacja :D buhahahah, drugi odrzutowiec w ciągu roku :D:D:D
- ile takich odrzutowców wylądowało w ciągu roku ?
- ile było dofinansowania do budowy tego lotniska ?
ile rocznie kosztuje mieszkańców miasta Krosna utrzymanie lotniska ?
- jakie są zyski i straty lotniska w okresie rocznym ?
- ile zarabia miesięcznie prezes KRośnieńskiej spółki lotniczej ?