Wszędzie te kamery, "pernametna ingiwilacja", jak mawial bohater popularnego filmu. Zastanawiam się, czy w ramach swojego budżetu, nie zainstalowac kamery u mnie w domu, ponieważ jak przychodzę, to mój pies zawsze jakoś tak dziwnie na mnie patrzy. Rozumiem, że bezpieczeństwo jest ważne, ale żeby, aż tak nas podglądać?
Parking przy kwadraciaku - pięknie pomalowany, a przejscia dla pieszych są niewodoczne i niektórzy kierowcy na nich parkują. Chyba nie trzeba następnego budżetu obywatelskiego aby je po wielu latach odnowić i pomalować jak na wszytkich innych ulicach?
Kwoty, które podano jako koszta zrealizowanych inwestycji są nieprawdziwe. Proszę zobaczyć umowy na realizacje tych zadań, a nie sprawdzać kosztorys, bo firmy nie biorą za nie tyle, ile wynosi kosztorys.
Ja mam taki pomysł na miasto żeby ogłosić nieograniczony przetarg na wywóz i utylizację odpadów w naszym mieście bo obecnie te usługi nie dość że są źle wykonywane to w dodatku są drogie. Wiem, że zakłady prywatne mogą te usługi świadczyć taniej i lepiej. Są też firmy, które chętnie podjęły by się wykonywania w/w usług i mają zaplecze techniczne (śmieciarki, urządzenia do segregacji i odzysku surowców wtórnych). Trzeba dać im szansę wykazania się a mieszkańcom wybór usługodawcy.