DYSKUSJE
Kolejna podwyżka cen śmieci w Krośnie. Możliwe, że nie ostatnia
shadow1965
20.09.2019 12:53

"Radni zachęcają także mieszkańców do wzajemnego pilnowania się w kwestii segregacji."

Widzę, że wracają czasy komuny. Wówczas też namawiano dzieci w szkołach żeby donosiły co robią rodzice, sąsiad nie był pewny sąsiada ani pracownik swojego kolegi.

Podzieliliście Polaków na 1 i 2 sort a teraz jeszcze chcecie skłócić sąsiadów?

Miałem nadzieję, że te czasy już się skończyły... ale widać nie!!!

shadow1965
na forum od listopada 2018
espectro
20.09.2019 12:30

Mówiłem to przed wyborami, że tak się skończy, każdy się śmiał, takie z was bogacze na 500 plusach a teraz masz

espectro
na forum od listopada 2017
espectro
20.09.2019 12:29

Mówiłem to przed wyborami, że tak się skończy, każdy się śmiał, takie z was bogacze na 500 plusach a teraz masz

espectro
espectro
20.09.2019 12:27

Zapaliłbyś lepiej Piotruś w kaloryferach bo w pupe marzniemy, dlatego za to masz karnego minusa w nast wyborach

espectro
shadow1965
20.09.2019 12:08

kkoza

"Montaż monitoringu w wiatach śmietnikowych tylko częściowo rozwiąże problem, ale pomoże."

No jasne zatrudnimy jeszcze ekipę 50 ludzi do przeglądania monitoringu 24h w śmietnikach i to ma nam dać oszczędności. W ilu punktach ma być ten monitoring? Poza tym jakiej jakości musi to być sprzęt żeby odczytać nr rejestracyjne i precyzyjnie określić co aktualnie jest wyrzucane do konkretnego pojemnika i przez kogo? Jaka oszczędność ma z tego wyniknąć?

"Największym problemem jest anonimowość."

Taak napewno rozpoznamy tych "niedobrych" ludzi jak sobie założy kaptur na głowę a monitoring będzie miał jakość tego co to na rynku nie rozpoznał samochodu, który rozbił jakąś tam drogą szybę... było to na portalu jakiś rok temu.

POLSKA JUŻ CAŁKIEM ZESZŁA NA PSY SKORO MUSIMY OBEJMOWAĆ MONITORINGIEM ŚMIECI!!!

shadow1965
goatman
20.09.2019 11:46

Podziękować można tylko tym cwaniaczkom którzy nie potrafią zrozumieć czym się różni plastik i papier od śmieci zmieszanych. Ostatnio otwieram kontener na papier a tam wór leków i skórki od bananów. Otwieram kontener na plastik a tam rozbite szkło. Pod śmietnikiem z kolei stos opakowań po materiałach budowlanych.

Podziękowania również dla tych, którzy ślepo oprotestowali budowę spalarni, mam nadzieję że jesteście z siebie dumni.

Montaż monitoringu w wiatach śmietnikowych tylko częściowo rozwiąże problem segregacji, ale pomoże. Największym problemem jest anonimowość. Tyle że to nie jest problem tylko Krosna - tak jest wszędzie, a nawet powiedziałbym że w Krakowie/Warszawie jest jeszcze gorzej.

goatman
dariuszek
20.09.2019 11:37

Lukii Reszów nie buduje spalarni tylko już ją eksploatuje jest niby nowoczesna ale o zapachu nie ma co wspominać wystarczy podjechać i poczuć .gwarantuje Ci że tego smrodu nie zapomnisz. A co do gminy Miejsce Piastowe płacą taniej mimo że wożą do Krosna i np. popół jest odbierany spod domów no ale mają taniej bo nie mają np. CDS-u.

dariuszek
gandalfff
20.09.2019 11:37

Przypominam, że od stycznia o 60% wzrosną opłaty za prąd! Tak się kończą unijne opłaty i limity na emisję CO2. Wybierajcie mądrze! Konfederacja!

gandalfff
asiorekb
20.09.2019 10:37

Lukii na stronie gminy Miejsce Piastowe jest informacja o wysokości stawek za wywóz śmieci w roku 2019 - 12,50 zł – od osoby segregującej odpady... więc nie wiem skąd Pan ma te informacje, że jest drożej. Ja mieszkam w Krośnie i interesuje mnie sytuacja w naszym mieście a nie Sanok i Jasło. Wiem, że w całej Polsce stawki będą podniesione, jednakże 16 zł na osobę to i tak sporo.

asiorekb
shadow1965
20.09.2019 09:46

zbych

No i pomyśl jak do wszystkich opłat doliczą Ci jedynie 2-4 PLN... a szykuje się też podwyżka prądu, gazu, ścieków, czynszu które będą wielokrotnie wyższe, paliwa, żywności (zresztą żywność drożeje codziennie o pare groszy czy złotych nawet tego nie zauważasz, usług, potwierdzeń, poświadczeń, zaświadczeń ect... zresztą ja widzę, że to 2-4 PLN to jest tylko taki rekonesans jak zareagujemy bo skoro jeszcze ta nie weszła w życie a planowana jest następna to chodzi o to czy i na ile jest akceptowana w/w, żeby wprowadzić już tą prawdziwą np. 200% obecnej!!! Przecież na początku roku była już znaczna podwyżka. Ja mieszkam sam, nie gotuję, mam śmieci jeden góra 2 worki miesięcznie i płacę 32 PLN co się przekłada na 8 PLN za worek!!! Tanio nie jest + 4 to będzie 10 PLN a jak wzrośnie na następny rok o 200% to będzie 20 PLN za worek!!!

Reasumując jak tak dalej pójdzie to zorganizuję sobie miejsce w DPS-ie i tam mnie już nic nie będzie obchodziło od ubrania, jedzenia, mieszkania poprzez pomoc medyczną leki, media skończywszy na śmieciach. Jestem rencistą ZUS to muszą o ile się nie mylę zostawić mi 20% renty na przykład na papierosy a miasto będzie musiało co miesiąc do mnie dopłacać minimum 2.500 PLN. Skoro po opłatach ma mi zostać 20% to wolę, żeby mi ugotowali, kupili leki, ścielili łóżka itd itp. No i niech za mój fakt istnienia płacą inni podatnicy, bo to wszystko już przechodzi ludzkie pojęcie.

shadow1965
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA