zbych
No i pomyśl jak do wszystkich opłat doliczą Ci jedynie 2-4 PLN... a szykuje się też podwyżka prądu, gazu, ścieków, czynszu które będą wielokrotnie wyższe, paliwa, żywności (zresztą żywność drożeje codziennie o pare groszy czy złotych nawet tego nie zauważasz, usług, potwierdzeń, poświadczeń, zaświadczeń ect... zresztą ja widzę, że to 2-4 PLN to jest tylko taki rekonesans jak zareagujemy bo skoro jeszcze ta nie weszła w życie a planowana jest następna to chodzi o to czy i na ile jest akceptowana w/w, żeby wprowadzić już tą prawdziwą np. 200% obecnej!!! Przecież na początku roku była już znaczna podwyżka. Ja mieszkam sam, nie gotuję, mam śmieci jeden góra 2 worki miesięcznie i płacę 32 PLN co się przekłada na 8 PLN za worek!!! Tanio nie jest + 4 to będzie 10 PLN a jak wzrośnie na następny rok o 200% to będzie 20 PLN za worek!!!
Reasumując jak tak dalej pójdzie to zorganizuję sobie miejsce w DPS-ie i tam mnie już nic nie będzie obchodziło od ubrania, jedzenia, mieszkania poprzez pomoc medyczną leki, media skończywszy na śmieciach. Jestem rencistą ZUS to muszą o ile się nie mylę zostawić mi 20% renty na przykład na papierosy a miasto będzie musiało co miesiąc do mnie dopłacać minimum 2.500 PLN. Skoro po opłatach ma mi zostać 20% to wolę, żeby mi ugotowali, kupili leki, ścielili łóżka itd itp. No i niech za mój fakt istnienia płacą inni podatnicy, bo to wszystko już przechodzi ludzkie pojęcie.