Idzie Grześ przez wieś, worek piasku z sobą niesie, żeby móc zakopać Przytockiego w lesie !
shadow1965
Możesz się śmiać, ale jakoś na moim osiedlu (nie w Krośnie) montaż kamer znacznie ukrócił (nie zlikwidował) problem z mieszaniem śmieci.
Przytoczę jeszcze inny przykład z zagranicy, we Włoszech mieszkałem pod Mediolanem. Tam właściciel budynku (nie lokator) dostawał po kieszeni jeśli ktoś wrzucił szklaną butelkę do papierów - mandat kilkadziesiąt EUR za 1 worek. Ale to zostawiam jako ciekawostkę.
Takie rzeczy jak dbanie o porządek/sortowanie śmieci wynosi się z domu, tego powinni nauczyć rodzice.
shadow1965
No cóż, jak władza (ta najwyższa) taka Polska. Rozdawanie pieniędzy (publicznych, zebranych z podatków) zawsze kończy się gwałtownym wzrostem cen i kolejnymi podatkami bo tych pieniędzy zawsze jest za mało. Ekonomii nie da się oszukać rozdawnictwem.
Szczęśliwi ci , którzy mają w ogóle możliwość segregowania śmieci. Na Grodzkiej 73B nie ma takiej możliwości. Przykładowa 4 osobowa rodzina będzie miała wydatek 144 zł miesięcznie. Dobrze to nie wygląda.
ciekawe ze 500 plus idzie z budżetu Państwa a podatki idą np z Krosna na podwyżki dla urzędników i na CDS
Płacić ludziom za śmieci np 5 zł za worek plastiku, szkła, papieru itp a sami posprzątają miasto.
kurnachata
Żartujesz!!! To Ty jeszcze masz paeówki??? No popatrz... a ja już kilka miesięcy na chińskich zupkach z promocji w Biedronce jade... przyjdzie mi się przeprosić z bratem jak tak wszystko pójdzie w górę... oczywiście chodzi mi o naszego brata... Alberta :)
No to co chwilka jedna paróweczka mniej by domknąć domowy budżet a jednocześnie ratować budżet Krosna.
Może lepiej te 1,3 mln co do CDS-u "dokładamy" z naszych podatków turystom, zostawić na potrzeby mieszkańców np. dopłacić do smieci. CDS skoro jest tak potrzebny i oblegany przez turystów powinien sam na siebie zarobić, a jak nie jest w stanie to trzeba przyjrzeć się rządzącym w mieście i w CDS-ie, może mają za duże wynagrodzenia. Co miał na myśli p. Radny mówiąc że Krośnie jest wyższy standard odbioru odpadów, bo tymi samymi śmieciarkami Remondis odbiera też śmieci w ościennych wioskach?
Autor.ka artykułu powinna podszlifować warsztat, chyba że taki miał być....,
jak kompleksowo (?) opisujemy podwyżkę opłat dla mieszkańców Krosna za śmieci, to powinno być napisane KTÓRZY radni podnieśli opłatę za śmieci, a którzy byli przeciw, wymienić z nazwiska i przynależnosci klubowej - chyba wymaga tego uczciwośc i rzetelność dziennikarska ?!