DYSKUSJE
Drugi park kulturowy? O tym marzą mieszkańcy osiedla Tysiąclecia
Niki_Manifesto
20.08.2019 17:56

lonewolf: do Ciebie odniosłam się w pierwszej części komentarza...

Niki_Manifesto
na forum od listopada 2017
lonewolf
19.08.2019 23:35

Niki - "Bezpodstawnymi uwagami" ? Proszę Cię... Ja z kolei apeluję byś nie traktowała mnie, jak i paru innych tutaj bywających, jak idiotów, będących poza zasięgiem Twojego wysublimowanego intelektu. Twoje "skargi, zarzuty i uwagi" zajmowały nie raz sporo miejsca na tym forum. Ale nikt Ci dotąd nie sugerował z tego powodu "ogarnięcie się". Pokory odrobinę...

lonewolf
adaba
19.08.2019 09:55

Na trzecim zdjęciu gdzie jest budka handlowa widać stare zniszczone plytki chodnikowe zarośnięte trawą.Blisko dworzec PKP i nowe stanowiska MKS i busów ."Ładna wizytówka" dla przyjezdnych zwłaszcza turystów..brawo władze...

adaba
luic
19.08.2019 08:38

Myślę że Park Kulturowy dla Osiedla Tysiąclecia jest wielką szansą dla tej części Krosna. To właśnie powołanie parku kulturowego pozwoli zadbać o wygląd, estetykę i komfort życia mieszkańców. Jestem na tak. Mieszkańcy nie mają nic do stracenia a dużo mogą zyskać. Mam nadzieję że dzięki parkowi powstanie nowa, lepsza przestrzeń: place zabaw, skwery itp. Ta dzielnica naprawde ma duży potencjał. Myślę że także wkrótce otwarte Etnocentrum na dworcu może być ważnym elementem pozytywnych zmian dla osiedla. Narzekaniem nic nie zmienimy, to nie jest ryzyko na miare "być albo nie być". Fajnie że są tam ludzie którzy chcą zmian.

luic
Niki_Manifesto
19.08.2019 08:00

lonewolf: z tym, co wymieniłeś w dokładnym tego słowa znaczeniu właśnie wiąże się objęcie obszaru tego osiedla mianem parku kulturowego... Dokładnie to, o czym mówią radni tego osiedla i pani konserwator. Park kulturowy w obrębie osiedla mieszkaniowego nie jest też traktowany tak ściśle jak w obrębie Starego Miasta, właśnie ze względu na funkcjonalność dla mieszkańców osiedla.

Komentujący, czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem czy tylko emocjonalnie komentować bezpodstawnymi uwagami? Wpierw należałoby przeczytać treść z uwagą. Apeluję o wyobraźnię, dobrą wolę zrozumienia drugiego człowieka i jego postulatów, umiejętność analizowania słowa czytanego, przewidywalność następstw, ogólne ogarnięcie się, zanim puścicie w obieg swoje skargi, zarzuty i uwagi.

Niki_Manifesto
azazello
19.08.2019 06:37

A mieszkańcy wszystkich bloków przy ul. Krakowskiej, marzą żeby im zainstalowano w łazienkach grzejniki CO. bo w zimie w łazienkach jak na syberii

Chociaż coś się zaczęło działać w tym temacie. Nareszcie !!!

azazello
na forum od czerwca 2018
lonewolf
19.08.2019 00:01

Mieszkańcy tego osiedla marzą raczej o ławce przy każdym bloku ( a nie tylko przy "wybranych"), o stojakach na rowery pod blokiem (jak wyżej), o nowych nasadzeniach krzewów i drzewek w miejsce tych zdewastowanych przy wymianie kanalizacji, o rewitalizacji zmasakrowanych przez wyżej wspomniane prace podwórek i skwerków przed blokami, o częstsze patrole policji (piesze !) w celu wyeliminowania wyjących pod oknami pijanych gówniarzy, o ciszy i spokoju w miejsce powstających wprost pod oknami "parkingów", o skończeniu prac na ulicy Naftowej, gdzie huk i hałas doprowadzają do obłędu. Myślę, że "marzenie" o parku kulturowym w tym miejscu jest u mieszkańców tego osiedla gdzieś raczej około drugiej dziesiątki....

lonewolf
maniek75
18.08.2019 18:48

W tym miejscu należy wspomnieć że wszystko powstało w PRLu zakłady, szkoły, osiedla a dzięki nierobom z Solidarności mamy wielkie G. Władze miasta oddajcie naszym dzieciom ogródek jordanowski a nie parking dla przyjezdnych !!!

maniek75
rogol
18.08.2019 15:54

Mieszkalem na tym osiedli gdy ulica Kolejowa byla ubitym traktem a tam gdzie dzisiaj skrztzowanie Naftowej i Tysiaclecia plynol strumyk.

rogol
Konto zablokowane
charlotta
18.08.2019 15:39

Żałuję, że nie da się przywrócić, jakimś cudownym sposobem, pięknej, drobnej kamieniczki na ulicy Krakowskiej, wyburzonej kilka lat temu...

charlotta
Konto usunięte na prośbę użytkownika
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA