Patrząc na te "cudenka architektury"- uzmysławiam sobie jak miezerne sa teraz budowle..
Świetny temat gratulacje. Przechodzimy koło tych pięknych domów i wreszcie coś więcej o nich wiemy.
Willa Tenerowiczów... czy jest to willa sędziej Tenerowicz ogólnie znanej i poważanej w Krośnie czy też Tenerowicza występującego z Ligi Polskich Rodzin okrytego niesławą?
Temat warty poruszenia! Piękna historia naszego miasta w tych miejscach jest "zatrzymana". Ars longa vita brevis.
O tak - to jest to ! Właśnie takie tematy powinien poruszać ten portal. To jest właśnie nasze miasto. Przyznam szczerze, że historii dwóch kamienic nie znałem. Ale takich budynków jest o wiele, wiele więcej. Bardzo proszę, a wręcz błagam, o więcej takich artykułów.
Bardzo stylowe budynki ale to jeszcze nie wszystkie które się wyróżniają.
Wielokrotnie spacerując po mieście zastanawiałam się, kto wybudował daną budowlę, jaka jest historia jej i jej mieszkańców. Willa Kmieciów zawsze przywodziła mi na myśl Chatkę Baby Jagi - coś w tym racji miałam - okazuje się, że architekt w projektowaniu posułgiwał się:"elementami z przeszłości w formie beztroskiej zabawy". Fantastyczny, nietuzinkowy temat, interesujący artukuł, dziękuję!
To jest temat dla tego portalu. Tak trzymać