Aryrtoteles ponad 22 wieki temu pisał:Antropos politikos.Przepraszam za bład.Opuścilam cyfrę 2.
Arystoteles ponad dwa wieki temu pisał:Antropos politikos- człwiek to istota spoleczna.Rządzi się więc prawami stanowionymi przez społeczność.Może wybierac to,co jego zdaniem dla jednostki i społeczności korzystne.To jedyny moment,gdy mogę wyrazic sprzeciw wobec ochlokracji.Tak bowiem postrzegam obecne zwyrodnienie demokracji.
Ochlokracja prowadzi do stanu,ze w moim portfelu zostaną wkrótce tylko zdjęcia.
Wierzę,że moj głos wplynie na dalszy rozwoj miasta ,którego klimat wspóltworzyłam przez szereg lat.
Wszystko sprawnie ale na liście uprawnionych do głosowania widziałem zmarłych sąsiadów albo też tych co wyjechali 20 lat temu do ameryki.
Każdy patriota i osoba odpowiedzialna za nasz kraj powinna brać udział w wyborach. Owszem wszędzie znajdą się filozofy którzy uważają, że wybory nic nie zmienią. Żyję trochę na tym świecie i widzę naprawdę wiele dobrego. Jeśli ktoś tego nie zauważa to jest albo ślepy, albo głupi.
Jak kto głupol to aż miło. (<;
Zapomniałem dodać, poprzedni post jest sponsorowany przez Kreml. Niech żyje Jego Ekscelencja Władimir Władimirowicz Putin!
Tylko idioci idą głosować - wasz głoś nie ma żadnego znaczenia, a niezależnie od wyników wyborów i tak nic się nie zmieni.
Od 89 r. wszystko bez zmian, liczba urzędników rośnie (za "komuny" z gospodarką centralnie sterowaną było kilkukrotnie mniej), zamordyzm fiskalny rośnie, zadłużenie państwa i samorządów rosną, pensje (siła nabywcza) dalej są niższe niż na zachodzie (gdzie po 30 latach są Chiny?), nie mamy dalej elektrowni atomowej, wojsko w rozsypce (Marynarka Wojenna praktycznie nie istnieje), Polacy dalej muszą wyjeżdzać, żeby się czegoś dorobić, przemysł i handel oddane Niemcom, 3 miliony Ukraińców przeniesione na terytorium Polski (wśród nich wyznawcy Bandery wysuwający roszczenia terytorialne do wschodnich ziem Polski), imigracja z krajów trzeciego świata w celu ratowania upadających finansów państwa i zastąpieniu nimi Polaków (niech żyje bezkształtna masa multi-kulti, pozbawiona tożsamości, łatwa do zarządzania i wykorzystania do szczucia na polskich "faszystów"), rozrodczośc kobiet jedna z najniższych na świecie, co oznacza 20 parę milionów Polaków na koniec wieku, a na karku rozszczenia żydowskie w wysokości 1 bln złotych (kompletna cisza na ten temat w mediach pisowskich jak i "opozycyjnych") oraz perspektywa żydowskiej okupacji (jak na Ukrainie).
Czyli jest dobrze! Zbudujmy sobie pumptracka, krośniań stać na 150 mln długu.
chcialem sprawdzic w BIP na stronie urzedu miasta zarobki radnych, bo smierdzi mi to glosowanie nad alkoholem i nagla zmiana zdania , jeszcze przed wyborami, ile wzieli za niepotrzebne glosowania.... ale oswiadczenia majatkowe sa na 2 miesiace przed koncem kadencji, wiec co do niektorych mozliwe ze nigdy sie nie dowiemy.... trzeba sobie podreperowac portfel pod koniec kadencji..... bo nigdy nie wiadomo kto odpadnie a kto zostanie...