DYSKUSJE
Trwają wybory samorządowe. Lokale wyborcze otwarte są do godz. 21.00
dr_wojtek
22.10.2018 01:44

chcialem sprawdzic w BIP na stronie urzedu miasta zarobki radnych, bo smierdzi mi to glosowanie nad alkoholem i nagla zmiana zdania , jeszcze przed wyborami, ile wzieli za niepotrzebne glosowania.... ale oswiadczenia majatkowe sa na 2 miesiace przed koncem kadencji, wiec co do niektorych mozliwe ze nigdy sie nie dowiemy.... trzeba sobie podreperowac portfel pod koniec kadencji..... bo nigdy nie wiadomo kto odpadnie a kto zostanie...

dr_wojtek
na forum od listopada 2017
memoria
21.10.2018 23:32

Aryrtoteles ponad 22 wieki temu pisał:Antropos politikos.Przepraszam za bład.Opuścilam cyfrę 2.

memoria
na forum od grudnia 2017
memoria
21.10.2018 19:47
wyróżnione przez moderatora

Arystoteles ponad dwa wieki temu pisał:Antropos politikos- człwiek to istota spoleczna.Rządzi się więc prawami  stanowionymi przez  społeczność.Może wybierac to,co jego zdaniem dla  jednostki i  społeczności korzystne.To jedyny moment,gdy mogę wyrazic sprzeciw wobec ochlokracji.Tak bowiem postrzegam obecne zwyrodnienie demokracji.

Ochlokracja prowadzi do stanu,ze w moim portfelu zostaną wkrótce tylko zdjęcia.

Wierzę,że moj  głos wplynie na dalszy rozwoj miasta ,którego klimat wspóltworzyłam przez szereg lat.

memoria
na forum od grudnia 2017
kurnachata
21.10.2018 18:08

Wszystko sprawnie ale na liście uprawnionych do głosowania widziałem zmarłych sąsiadów albo też tych co wyjechali 20 lat temu do ameryki.

kurnachata
na forum od listopada 2017
abajurek33
21.10.2018 17:39
wyróżnione przez moderatora

Każdy patriota i  osoba odpowiedzialna za nasz kraj powinna brać udział w wyborach. Owszem wszędzie znajdą się filozofy którzy uważają, że wybory nic nie zmienią. Żyję trochę na tym świecie i widzę naprawdę wiele dobrego. Jeśli ktoś tego nie zauważa to jest albo ślepy, albo głupi. 

Jak kto głupol to aż miło. (<; 

abajurek33
Konto zablokowane
korwinista
21.10.2018 15:15

Zapomniałem dodać, poprzedni post jest sponsorowany przez Kreml. Niech żyje Jego Ekscelencja Władimir Władimirowicz Putin!

korwinista
Konto zablokowane
korwinista
21.10.2018 15:12

Tylko idioci idą głosować - wasz głoś nie ma żadnego znaczenia, a niezależnie od wyników wyborów i tak nic się nie zmieni.

Od 89 r. wszystko bez zmian, liczba urzędników rośnie (za "komuny" z gospodarką centralnie sterowaną było kilkukrotnie mniej), zamordyzm fiskalny rośnie, zadłużenie państwa i samorządów rosną, pensje (siła nabywcza) dalej są niższe niż na zachodzie (gdzie po 30 latach są Chiny?), nie mamy dalej elektrowni atomowej, wojsko w rozsypce (Marynarka Wojenna praktycznie nie istnieje), Polacy dalej muszą wyjeżdzać, żeby się czegoś dorobić, przemysł i handel oddane Niemcom, 3 miliony Ukraińców przeniesione na terytorium Polski (wśród nich wyznawcy Bandery wysuwający roszczenia terytorialne do wschodnich ziem Polski), imigracja z krajów trzeciego świata w celu ratowania upadających finansów państwa i zastąpieniu nimi Polaków (niech żyje bezkształtna masa multi-kulti, pozbawiona tożsamości, łatwa do zarządzania i wykorzystania do szczucia na polskich "faszystów"), rozrodczośc kobiet jedna z najniższych na świecie, co oznacza 20 parę milionów Polaków na koniec wieku, a na karku rozszczenia żydowskie w wysokości 1 bln złotych (kompletna cisza na ten temat w mediach pisowskich jak i "opozycyjnych") oraz perspektywa żydowskiej okupacji (jak na Ukrainie).

Czyli jest dobrze! Zbudujmy sobie pumptracka, krośniań stać na 150 mln długu.

korwinista
Konto zablokowane
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA