DYSKUSJE
Gabriel Zajdel: Mieszkańcy potrzebują przyjaznych rozwiązań
kurnachata
25.09.2018 10:55

Standardowe założenia kampani ale bardzo dziwne założenie że kandyduje ale i tak zakłada że wygra Prztocki. Obecny Prezydent w 2002 roku wygrał tylko dlatego że nastąpił kryzys byłych województw mimo przyjęcia Papieża a każdy miał niechęć do lokalnych władz. Również dzięki nowoczesnej formie kampani że 24 godziny na 7 dni jeździł samochód z lawetą z wizerunkiem prezydenta. W krakowie polikwidowali te zakłady w nowej hucie które produkowały kable to gdzie się miał podziać niby.

kurnachata
na forum od listopada 2017
wladt
25.09.2018 10:38
wyróżnione przez moderatora

To prawda co mówi w wywiadzie pan Gabriel. Brak mieszkań, miasto ukierunkowane tylko na zyski - pomimo, że jego budżet jest w czołówce miast to inwestuje się w nim w sposób bezmyślny, bez przyszłości, nie ukierunkowany na potrzeby zwykłego mieszkańca.  Dlaczego nie buduje się więcej bloków TBS? To jest dobre pytanie!!! Prawdą też jest, że nie ma pracy... a jak jest to mało płatna, która pozwala jedynie na egzystencję i to nie w każdym przypadku. Dlatego miasto się starzeje bo jest odpływ ludzi za granicę lub do miast w których żyje się po prostu w ludzkich warunkach a nie z miesiąca na miesiąc "byle do pierwszego". Takie miejskie 300+ dla seniorów na kartę też by się przydało. Starszych faktycznie nie stać na kulturę. Miasto na to stać. Dla młodzieży też trzeba znaleźć odpowiednie miejsca - dziwicie się dlaczego młodzi piją, ćpają, chuliganią? Zapytajcie się włodarzy miasta jakie zapewnili im alternatywy. Radni zamiast zajmować się ważnymi sprawami dla miasta zajmują się sprawami kościelnymi i zakazami np. sprzedaży alkoholu czy gdzie będzie następny płatny parking.

Przytocki nie jest złym prezydentem? Czyżby? Panie Gabrielu przekonał mnie Pan.

wladt
Konto zablokowane
union
25.09.2018 10:32

Sory. Gabrielu, takie obietnice to.....   delikatnie mówiąc: to se ne da.  Ludzie raczej tego nie kupią.  ŚCIEMA. 

union
knolove
25.09.2018 10:07

Fajny gość, widać, że ogarnięty i z niejednego pieca chleb jadł...tylko ten social :x nie chcemy socialu wszechobecnego... ;-(

knolove
McG
25.09.2018 09:48

Jak czytam ten "program wyborczy" to sie płakać i śmiać chce:

1. Darmowa opieka dentystyczna - marzenia.... 

2. Budowa mieszkan TBS - czy miasto bedzie/powinno "inwestowac swoje(czyt. nasze)" pieniadze w tego typu inwestycje? Kiedy sie to zwróci?

3. Seniorzy - tak jak napisal ktos ponizej - ONI licza kazda złotówke, bo maja marne emerytury/renty i dla nich wazne sa lakarstwa, jedzenie, a nie baseny, kina

4. Przejazdy MKS - marzenia...cena ropy idzie caly czas w gore. Czy zdazylo sie w historii Miasta Krosna ze jezeli cena ropy spada to bilety tanieja?

5. Integracja ludzi starszych zima - pierwsze odsniezcie chodniki i posypcie je piaskiem. Proponuje sie przejsc w lecie po osiedlach - trawa, zywoploty nie koszone, lub koszone bbbb zadko,wszystko wyglada jak jedno wielkie pastwisko. Kiedys byla akcja "owce na lotnisku w krosnie" które wyzerały tam trawe, zrobcie to samo na osiedlach...

6. Darmowe kursy dla dzieci - marzenia... co dzis jest za darmo ?

7.Inwestycje - dopoki nie bedzie dobrego polaczenia z A-4 i S-19 to o inwestycjach mozna pomarzyc. Gdzie w "normalnym swiecie" odleglosc 60km (Krosno-Rzeszów) jedzie sie w ok 1,5h?

8.Wieksze stawki za prace - marzenia... 

McG
herman616
25.09.2018 09:04

Sczerze mówiąc to jestem trochę rozczarowany wywiadem Pana Zajdla... Jestem w wieku tego Pana i szczerze mówiąc nie ma nic rewolucyjnego do zaoferowania ani dla młodych ani dla seniorów. Jak słyszę że trzeba umożliwić aktywację seniorów, m.in poprzez tańszy basen... no proszę!!! Basen to z pewnością to czego chcą seniorzy, taaaa! hehe! Też mam rodziców i nie wydaje mi się aby to był trafiony pomysł. A gdzie służba zdrowia, która w Krośnie "leży i kwiczy"? Ludziom po 60ym roku życia to by się bardziej przydało. Pan Zajdel jest niestety przykładem na to że pracując tylko w Krośnie niczego się nikt nie dorobi uczciwie. Dlaczego??? Prowincją jesteśmy i zawsze będziemy. Pada porównanie z Rzeszowem, ale... no proszę!!! Nie ta liga, nie ta skala, nie ma się co oszukiwać! Trzeba coś szybko wymyślić co powsztrzyma chooć trochę odpływ młodych ludzi z Krosna bo już jest tragedia!! Ludzi młodych w wieku produkcyjnym poprostu nie ma!!!! Jeśli nic się drastycznie nie zmieni to zrobię wszystko żeby mój synek wyjechał srta jak najdalej... Panie Gabrielu Zajdel, jak mnie Pan przekona że warto na Pana głosować i ma Pan jakiś konkretny pomysł na zatrzymanie młodych?????? Sam TBS to za mało niestety...

herman616
jaluki
25.09.2018 07:55

Zgoda, najwyższy czas na zmianę!!!! Widać że człowiek jest myślący. Pomyślności.

jaluki
na forum od lutego 2018
korwinista
25.09.2018 07:43
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: Obraźliwe sformułowania
korwinista
Konto zablokowane
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA