DYSKUSJE
Opozycja uderza w PiS: Wzrastają koszty życia
jeger
07.09.2018 23:47

jolka ty przestań chlać:) albo nie pisz po pijaku jak na katopisiacką hołotę przystało:)

jeger
Konto zablokowane
jolka101010
07.09.2018 20:41

A ja jestem bardzo zadowolona z rządów Pisu. Za PO nie mogłam znaleźć pracy a teraz zarabiam ponad 5000, moi znajomi tak samo dopiero teraz odbili się od dna. Kupją mieszkania, nowe samochody. No ale jak komuś się żyje gorzej to faktynie niech głosuje na PO i Nowoczesną. 

jolka101010
na forum od listopada 2017
wladt
07.09.2018 19:36

czlowiekprezesa

Ja nie wiem z jaką firmą masz podpisaną umowę bo niektóre gwarantowały niezmienność ceny a ja mam w PGE i nie wnikam czy wzrosło na kW czy na przesyłowym czy też na podatkach lub innych pierdołach. Grunt, że płacę więcej niż w analogicznym okresie w ubiegłym roku a korzystam tak samo.

wladt
Konto zablokowane
czlowiekprezesa
07.09.2018 18:24

"Sugerujesz, żebyśmy my, polacy wyemigrowali do Francji i Niemiec, bo gdy będziemy mieli takie wypłaty jak oni to nas nie będą ruszać żadne podwyżki?"

nie nic takiego nie sugeruję

a ten prąd to z ilu na ile podrożał bo ja od lat płacę 57gr/kWh

czlowiekprezesa
na forum od września 2018
Endrju89
07.09.2018 18:22

raxon czyli taki sam jak w komentarzach. 

Endrju89
wladt
07.09.2018 17:55

czlowiekprezesa

"Jajka podrozały jeszce więcej we Francji i Niemczech"

Sugerujesz, żebyśmy my, polacy wyemigrowali do Francji i Niemiec, bo gdy będziemy mieli takie wypłaty jak oni to nas nie będą ruszać żadne podwyżki?

I TU MASZ RACJĘ

"od kiedy rzadzi PIS kopalnie dziwnym sposobem przestały generować straty a zaczęły zayski"

A PRĄD I OPAŁ DROŻEJE

wladt
Konto zablokowane
raxon
07.09.2018 16:52

"Polska ma dawać dopłaty rolnikom a ich produkty wysyłać za granicę to jest polityka rządu! Masło jest 2 x droższe bo je sprzedał rząd. Tak samo jajka - przecież o ile wiem to kury nie strajkowały!"

Dopłaty daje UE ale ze składek które płaci też Polska do tej wspólnej kasy. Ale to nie jest tak że każdy dostaje tyle samo. U nas krzyczą jakie to kokosy dostają rolnicy, ale sprawdzcie ile dostaja Niemcy czy Francuzi i wyjdzie że znacznie więcej sobie płacą. Przecież gdyby Niemiec miał zapłacić Polakowi w polu 8e na godzine to by na tego pracownika nie zarobił. Dużo masła zaczęli kupować Chińczycy bo ich stać a ich rynek jest gigantyczny więc ceny podskoczyły na całym świecie. Skoro jakiś Chan z Pekinu płaci 10$ za kilo masła to każdy rolnik czy to z Polski czy Niemiec sprzeda temu kto daje więcej. No ale óczonym i wykrztałconym wyborcom partii z kropką przed nazwa chyba nie trzeba tłumaczyć podstaw ekonomii i to podstaw które powinien znać każdy kto kończy podstawówkę. Ja tam się za wykształconego nie uważam, choć wyższe techniczne mam, ale patrzeć nie moge na tych co to się za elite uznają i uważają że masło jest drogie bo prezes tak kazał. 

raxon
bolo102
07.09.2018 16:22

TOP 3 najdroższych podróży samolotami:1. Szymon Ziółkowski (PO) 402 podróże za 230.000 zł.2. Jacek Protasiewicz (PO) 401 podróży za 229.000 zł.3. Borys Budka (PO) 357 podróży za 204.000 zł.To jak? Konwój wstydu? Dokąd tak lataliście?

bolo102
czlowiekprezesa
07.09.2018 15:54

a słyszałeś kiedyś o subwencji

"Kopalnie też dostały dofinansowanie z rządu."

Przespałeś kilka ostatnich lat od kiedy rzadzi PIS kopalnie dziwnym sposobem przestały generować straty a zaczęły zayski, tak samo jak LOT, żegluga  morska, stocznie, zakłady wojskowe itd.

czlowiekprezesa
czlowiekprezesa
07.09.2018 15:51

wladt

"Polska ma dawać dopłaty rolnikom a ich produkty wysyłać za granicę to jest polityka rządu! Masło jest 2 x droższe bo je sprzedał rząd. Tak samo jajka - przecież o ile wiem to kury nie strajkowały!"

Że niby co jakiś rządowy fundusz skupuje masło od wszystkich rolników i sprzedaje winnych krajach??? Jajka podrozały jeszce więcej we Francji i Niemczech a tam PIS nie rządzi.

"Oczywiście że nie jest natomiast kampanie PiS-u są."

czlowiekprezesa
/9
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA