paragraf7 jeżeli piszą że w Lutym było ok 2 tyś operacji lotniczych to pewnie tak było. Oczywiscie jest mowa o małych sportowo-turystycznych samolotach. No chyba że jesteś zawistny Jaślak to już wiem dlaczego nie jesteś w stanie tego pojąć. ;)
W Krośnie żyje się coraz lepiej. Jak Cię nie stać na samolot to wyjedź autobusem puki jeszcze są... bo pociągów już nie ma. Śpiesz się bo może przyjdzie taki czas że będziesz zmuszony odejść pieszo... no chyba, że stać Cię na samolot... :)
W ciągu najbliższych kilku lat Spółka Lotnisko planuje:
zmianę statusu krośnieńskiego portu lotniczego z „lotniska wyłącznego” na „lotnisko użytku publicznego o ograniczonej certyfikacji” do 2020studnia bez dna, jak CDS Przytockiego
Inwestycja równie nieprzemyślana, jak Port Lotniczy Radom.
"W ciągu ostatnich 3 miesięcy obserwujemy wzrost operacji lotniczych wykonywanych przez szkoły lotnicze (w lipcu było ich ok. 2 tys), ale również zwiększony ruch turystyczny"
(większych bredni to nie czytałem)
Konkrety Panie Baran, ja znam jeden "przypadek" przylot niejakiego Sławomira Peszko (sponsorowany zresztą) medialnie nagłośniony, od taka propaganda przytockiego.
Sam Peszko nabrał wody w usta w tej sprawie, jak miasto płaci skorzystać trzeba.
https://krosno24.pl/forum/dyskusja/1445
brakuje mi w tym artykule tego ze miasto popełniło błąd i nie dostało dofinansowania na budowę lotniska :( czyli że za pas startowy i to wszystko zapłacą mieszkańcy Krosna a można było pozyskać kasę ze środkó unijnych ... gdzie tu dbanie o interes krośnian ? no ale kto bogatemu zabroni ? zapłacimy w postaci podwyżek cen za wodę i smieci.