Magurów+Krakowska też kiedyś dojdzie do tragedii. Dwa razy widziałem jak rowerzysta wpadł na auto.
Jakze trudno pojąć sens tego Zdarzenia!
Wędruj po ogrodach wieczności z duchami wolnymi,Harcerko!
Poznawaj tajemnice,ktorych my nie znamy!
Dziwię się Policji że prowadzi jakiekolwiek śledztwo.
Przecież wystarczy poczytać "niezwykle mądre" ekspertyzy forumowych błaznów znających się na wszystkim...
Zdjęcie sat. wjazd do bramy towarowej huty wcale nie oznaczone ,a tam też skręcają ciężkie samochody.................... jest ciągłosć scieżki czy nie ma ?.Tych wjazdów jest wjęcej nieoznaczonych .W większych miastach z doswiadczeniem ze scieżkami takie przejazdy maluje się na czerwono ..........................................
Szczere wyrazy współczucia dla rodziny i bliskich. W tej chwili możemy się jedynie pomodlić za duszę zmarłej i jej najbliższych.
Daleki jestem od osądzania, ale przypomina mi się sytuacja sprzed miesiąca. Jechałem po ścieżce na ul. Krakowskiej i nagle kierowca samochodu wymusił pierwszeństwo skręcając w Magurów. Nawet się nie zorientował, że poruszałem się po ścieżce. Hamowałem na ostro, a że to było zaraz po zimie to na chodniku sam piach. Udało mi sie jednak na szczęście uniknąć zderzenia....
@gohan27 Z myślenia zwolnieni również nie są kierowcy samochodów. A ofiara nie jest sama sobie winna temu, że jest ofiarą. Postaw się w sytuacji jej rodziny i przyjaciół...
To fakt, że to duża tragedia i wyrazy współczucia dla rodziców dziewczyny, bo sam mam dzieci i nawet nie chcę sobie wyobrażać jakbym się czuł, gdyby moje dziecko tak zginęło.
Ale....
...kierowca ciężarówki może zawinił, może jako zawodowy powinien bardziej uważać jednak, kierowca ciężarówki ma do garnięcia kilka elementów na drodze, pas skrętu, promień skrętu, zachodzenie naczepy, oś skrętu, a także martwe pole widoczności w lusterkach i w szybach. Więc tylko chory psychicznie kretyn, będzie całą winę zwalał wyłącznie na kierowcę.