DYSKUSJE
Wielkie halo, ale… Co wynika z porozumienia miasta z Orange
jiches
04.02.2018 21:25

Orange idzie na dno a tonący brzytwy się chwyta. Francuzi przez lata degradowali istniejącą sieć praktycznie w nią nie inwestując, teraz jest zwijanie infrastruktury - wyciąganie kabli miedzianych i ich sprzedaż, sprzedaż budynków/siedzib łącznie z centralami. A na dzień dzisiejszy nie stać ich na budowę FTTH dla swoich Klientów, tylko wybranych lokalizacjach czyli uprawianie - picu i fotomontażu, gdzie konkurencja i mniejsi operatorzy wyprzedzili ich o 6/8 lat i robią to szybciej, lepiej i taniej, teraz wybawieniem operatora będzie LTE. Klienci od nich uciekają a istniejąca infrastruktura liniowa, to jeden wielki złom !! Od lat Orange łamała Polskie Prawo Budowlane nie utrzymując sieci zgodnie z jej wymaganiami zamiast inwestować w sieć z Polski były wyciągane pieniądze w postaci dywidendy (i nie tylko) przez kilka lat ponad dwa miliardy złotych (każdego roku). I aż dziw, że tam żaden Prokurator papierów jeszcze nie sprawdza a wystarczy sprawdzić Książki Obiektów Budowlanych tj. zapisy w nich i stan fizyczny w terenie odzwierciedlający zapisy i wykonane prace w tym zgłoszenia do Nadzorów Budowlanych o zagrożeniach, tu Orange uprawiła i uprawia jedną wielką fikcję !!! Pracownicy mają już dość ale nic głośno nie mówią. Praca po godzinach pracy, praktycznie w każdy dzień włączając soboty i niedziele. Pracodawca nie płaci za nadgodziny a to co płaci to fikcja w zderzeniu z rzeczywistością, tu wystarczy sprawdzić logowania pracowników do systemów, aplikacji czy poczty służbowej. Ostatnio w Krakowie umarł pracownik w godzinach pracy ale jest zamiatanie tematu pod dywan, nikt nie sprawdza, ile on lub inni pracowali po godzinach pracy, logowania do systemów a ile Orange za te nadgodziny im płaciła. Dochodzi też praca w trakcie urlopów i chorobowego logowania pracowników do systemów i wykonywanie pracy

jiches
na forum od lutego 2018
mscgs24
04.02.2018 20:03

Primo:

@pesaro - to Twoj problem, że nie umiesz się upomnieć - dzwonisz do firmy z informacją, że usuwasz kabel ze swojej działki, jeśli nie dostaniesz tego co masz w umowie - chyba, że nie masz w umowie ŚWIATŁOWODU

Secondo:

@wszyscy przeciw - w krajach rozwiniętych Orange buduje HotSpoty oraz FunSpoty dla mieszkańców gmin, wiosek, miast (choćby 90% francuskich miejscowości) - w niemczech T-Mobile - jako monopolista rynku, a skoro Orange wykupiło TP S.A., to mają do tego prawo. A myślicie, że któryś z operatorów Krośnieńskich oferuje pełne pokrycie miasta światłowodem? Otóż nie!

Owi operatorzy tylko robią sterty ulotek oraz reklamy na stronach z gotowych szablonów CS... anie stać ich na pokrycie siecią, newralgicznych punktów miasta.

Zamiast się stawiać okoniem, to warto pomyśleć, jak skorzystać na tym, bo Orange, nie będzie kłaść wszędzie Światłowodu, a w części regionu, pokrycie sieci mają obecni operatorzy, więc co stoi na przeszkodzie, umoie ajencyjnej?

Światłowód to nie miedź czy aluminium, a przepustowość łącza jest do setek razy większa, więc....

Wolę to od Orange niż od Vectry - to dopiero dno i oszustwo.

mscgs24
na forum od listopada 2017
pesaro
04.02.2018 19:28

ORANGE firma która oszukuje swoich klientów. Kiedyś wyraziłem zgodę na położenie przez ORANGE na mojej działce 300m kabla światłowodowego  z obietnicą podłczenia do niego. Po pewnym czasie podłaczyli mnie ale zwykłym kablem miedzianym bo światłowód do mojego budynku był dla nich zbyt kosztowny.Obecnie mam rewelacyjną predkość łącza 10 Mb za którą płacę jak za światłowód.

pesaro
bolec71
04.02.2018 18:53

Jak Orange się za to zabierze, to szanse powodzenia projektu oceniam na 5%

bolec71
run_forest_run
04.02.2018 18:45

Przeraża mnie zachowanie i niekompetencja Przytockiego podczas tej konferencji prasowej.

Czego dowodem jest 13 i 29 min cytuje "sygnał przepuszczany przez radio".

Czepiasz się. Sam spec z Oranżerii mówi o wykozystaniu  istniejącej  kanalizacji.... strach wodę w kiblu spuścić 

run_forest_run
Konto zablokowane
kurnachata
04.02.2018 18:34

Burza o nic. To już 20 lat jak komunikacje w tym kraju obsługuje Orang. Przecież wszystkie kable, słupki i kanały telekomunikacji zostały sprzedane tej firmie.

kurnachata
gozdzik24
04.02.2018 18:32

Przeraża mnie zachowanie i niekompetencja Przytockiego podczas tej konferencji prasowej.

Czego dowodem jest 13 i 29 min cytuje "sygnał przepuszczany przez radio".

No tak powiecie, inż. mechanik nie musi się znać na teleinformatyce, ale ja wymagałbym minimum przygotowania się do takiej rozmowy.

gozdzik24
Konto zablokowane
mlody
04.02.2018 18:18

Jak to jest, że prezydent promuje firmę francuską, a krośnieńskie firmy ignoruje?

Bo dla ludzi związanych z PO  liczy sie tylko dobro zagranicy a to co nasze zniszczyc 

mlody
Konto zablokowane
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA