Od paru miesięcy jakiś truteń zostawia duże worki wypełnione śmieciami w rowie obok stacji transformatorowej na ul. gen. Okulickiego za FA Polmo jadąc w kierunku wiaduktu kolejowego. Mam nadzieję, że ktoś namierzy łachudrę i zgłosi do straży miejskiej lub policji.
A po co te kody i zabawa w naklejanie ,jak komputer mają to niech sobie sprawdzą kto segreguje a kto nie i wtedy korekta w opłatach!Odpowiedzialność zbiorowa to była za okupacji oj wybory się zbliżają władzo....
kynaw"
"22.01.2018 16:07trele morele stachku elabu sami mówicie żeście pracowali w tamtym czsie w służbach bez powodu by was IPN nie wrzucił do worka z innymi esbekami pewno trzymaliście za nie te co trzeba gniazdka i wtyczki a teraz wam taka krzywda nie robcie z siebie niewinątek wszyscy łącznościowcy są w 100% ezbekami i kropka
albin"
A po co te kody i zabawa w naklejanie ,jak komputer mają to niech sobie sprawdzą kto segreguje a kto nie i wtedy korekta w opłatach!Odpowiedzialność zbiorowa to była za okupacji oj wybory się zbliżają władzo....
MarcoPolo czas na zmianę. Nie wierzę, że ludzie przyjeżdżają i podrzucają śmieci jak na wsi. Można ile się chce zostawić worków przy ulicy i wezmą wszystko, wiec niema sensu podrzucać
za koszt lotniska trzeba podniesc oplaty ze ludzie nie segreguja smieci kto im udowodni ze tak nie jest hahah
Z blokami to jest tak że większośc śmietników nie jest zamknięte! i przyjeżdżają wieśniaki z okolic i podrzucają śmieci zwłaszcza na guzikówce jest to częsty widok tuż po 21 zwłaszca od maja do października.
Ludzie, co z wami? Jak to, nie chce się wam segregować smieci? Przecież to żadna ciężka praca! Zawsze segreguję, nie sprawia mi to najmniejszej trudności. Ponieważ mieszkam w bloku, a metraż mam jaki mam, papier wrzucam do jednego worka, plastik do drugiego. Wynosząc śmieci, zabieram rownież worki z papierem i plastikiem, opróżniam je do odpowiednich kontenerów, a worki zabieram z powrotem do mieszkania. Tym sposobem mogę je wykorzystać wiele razy. Tylko worek z pozostałymi śmieciami wyrzucam. Przez lenistwo niektórych, inni bedą płacić więcej. Nie wstyd wam! Inna rzecz z podrzucaniem śmieci. Na naszym osiedlu nie ma niestety zamykanych kontenerów, stąd częsty widok podrzuconych worków ze śmieciami.
Zarządca nieruchomości dotyczy to SM powinien wreszcie wywiesić dla mieszkańców w każdym bloku komunikatywny instruktarz segregacji śmieci/obrazowy/.Powinien być umieszczony w zamkniętej gablocie na korytarzu. Ciągle wiszą deski na na które przyklejane są ogłoszenia do których wszyscy mają dostęp. Zaoszczędziliście 1mlnzł. Płacimy kulturalno-oświatowe w ramach czynszu. Czy doczekamy się porządnych zamykanych tablic informacyjnych ? Bieżcie przykład ze SM w innych miastach ! O zgrozo czy mieszkańcy mają wszystko prosić ,ba żebrać ?
Urzędasom to z tego nieróbstwa w głowach przewraca się, wiadomo że aby usprawiedliwić czymś podwyżki trzeba coś powiedzieć a każdy kolejny powód na to jest dobry, co do braku egregacji to zająbym się tymi co cichaczem wieczorną porą czyszczą sobie garaże z wszystkiego niepotrzebnego a mieszkają poza posesją bloku czy pseudobiznesmenkami kt nie stać na własny kubeł bo zadrogo. Obkamerujcie i zamknijcie śmietniki obcym a maniana zakończy się.
Jak to sie nie da sortować w blokach? Ja w kuchni mam olbrzymi wór do ktorego wale wszystko-potem gdy pelny-wybieram po kolei wszystkie surowce po kolei do oddzielnych 5 worków. Aby sie dostać do kuchenki smiecie przenosze do salonu potem kiedy juz ide z pieskiem-biore te wszystkie worki na plecy a smycz trzymam w zebach. Potem psa puszcam luzem a sam zaczynam wrzucac do kolejnych pojemnikow-wybierajac z worków. Worki składam znowu w kuchni (ochrona srodowiska!) i uzywam po raz kolejny.Acha zapomnialem pies do domu przychodzi sam.!