Jeżeli w domach jednorodzinnych segreguje się śmieci to dlaczego mamy płacić więcej. Podwyżka powinna dotyczyć mieszkańców bloków. Segreguję śmieci od początku jej wprowadzenia, więć pytam Pana Mularczyka dlaczego podwyższacie ceny tym mieszkańcom Krosna , którzy wywiązują cię ze złożonej deklaracji i robią to sumiennie.
papier i tworzywa sztuczne to mix opakowaniowy... nic dziwnego że jest odbierany jednocześnie.
Mnie denerwuje tylko wielkość otworów w pojemnikach na odpady sortowane - wolę mieć w domu oddzielny kosz o dużej pojemności na papier czy plastik i wyrzucać raz w tygodniu czy nawet rzadziej (śmieci te nie śmierdzą przecież)- niestety żaden większy niż 10l worek nie zmieści się do otworu. Jeśli mam wyrzucać po jednym pudełeczku, czy kartoniku, to trochę mi się jednak nie chce... stąd jak sądzę niski procent segregacji w blokach.
Nie ma się co dziwić, że mieszkańcy bloków nie segregują odpadów. Przyjeżdża gość ciężarówką i na pakę ładuje papier i tworzywa sztuczne razem - i co z tego sortowania. Ktoś tu robi z kogoś idiotów...
Śmieci zostają w workach podrzucane przez przyjezdnych , szczególnie wieczorem, KSM zrobiła zamknięcie takie , że wór można przeżucić przez zamknięcie, albo śmieci zostawiają przy śmietniku, a jeżeli pojemniki na segregacje przepełnione to gdzie mają wyrzucać do lasu ?