Nie wiem skąd u ludzi tyle jadu i nienawiści. Gu..no mnie obchodzi czy ksiądz się dołożył, to jest jego sumienie. Ja czuję taki moralny obowiązek i sprawia mi to czysta przyjemność. Chętnie dałbym więcej gdybym nie miał rodziny na utrzymaniu, której nic w sumie i tak nie brakuje. Nie mam samochodu na pokaz w kredycie, wczasów w Egipcie, ale mam/y więcej niż inni mogą kiedykolwiek pomażyć. Uważam, że należy się dzielić i dobrze się z tym czuję i szanuję osoby poświęcające swój czas pomagajac innym. @taktojest - jakbyś sie zainteresował bardziej to może stwierdziłbys/stwierdziła, że świat nie jest taki kolorowy.
Maanam kiedyś miał taki utwór - Szał Niebieskich Ciał .. zacytuję " Saturn zimnem Ziemię smaga Lód się w moje serce wkrada..... "
gaba1410 czy tak zwany królik rynku dostanie taką paczkę ?Uwazam ze teraz jest tyle pracy ze nie trzeba roznosic tych paczek bo nikt z głodu nie umiera...
@taktojest proszę o podanie przykładu który/która z obdarowanych chodzi m.in do ALBERTA? Staramy się weryfikować, odwiedzamy rodziny, ale jeśli coś umknęło uwadze mojej lub wolontariuszy to zareaguje proszę o konkret, bo takie ogólniki może napisać każdy :) Pozdrawiam!@profWiktoeTraktor szkoda, że opiera Pan swoją wiedzę o Szlachetnej Paczce na podstawie jednego artykułu, miesiąc temu otwarta była baza rodzin i można było przeczytać historie tych rodzin, w wielu przypadkach przyczyną biedy jest choroba lub inna nagła trudna sytuacja - sprawdzamy dokładnie te przyczyny. Dla ucieszenia sumienia można dać 5 zł biedakowi na ulicy, ale nie organizować pomoc na około 400 tys (łączna wartość wszystkich paczek). Jeśli ma pan lepszy sposób zapraszamy rekrutacja na wolontariuszy i Lidera jest otwarta ;)
Wszystko fajnie tylko dlaczego te rodziny potrzebują pomocy? ?Zastanowił się ktoś nad tym? To raz. A dwa- to czemu pomagacie tym ludziom tylko w szczególnych okolicznościach typu święta? Pewnie większość żeby uciszyć własne sumienie.Pomagajmy ludziom bez okazji i oklasków, tak na co dzień a nie w świetle lamp.
I co Wy na to?
Heh...Homo homuni lupus est...
Większość tych potrzebujących to obiboki i lenie śmierdzące...Wystarczy się przypatrzeć kto łazi na wyżerke do ALBERTA...
Dorzucił się do tego chociaż jakiś jeden ksiądz ???Przecież w Krośnie i okolicach stoją praktycznie wille tej że grupy społecznej...
@taktojest również zgodzę się, że pracy nie brakuje, ale czy każdy może pracować? Czy osoba leżącą z niską rentą bez rodziny ma pracować? jeśli tak to gdzie? Czy aby nie zbyt surowa ta ocena, jak pisałam wcześniej odwiedzmay rodziny sprawdzamy ich sytuację, historie są publikowane w Internecie KAŻDY może je przeczytać, jeśli którą wg Pana/Pani była podejrzana, proszę podać która? Widzę, że o pomocy w ramach Szlachetnej Paczki wie Pan/Pani bardzo niewiele ale ocena i krytyczne uwagi już przychodzą z łatwością. Trzymam kciuki, żeby wszystko się w Pana/Pani życiu udawało i takiej pomocy nigdy nie było trzeba. Pozdrawiam serdecznie.