Na 6 osób w naszym biurze /w tym dwie na codzień zajmujące się grafiką komputerową oraz jeden informatyk/ wszyscy uważamy że jest bardzo słabo /nie chcę używać dosadniejszego słowa które padło w firmie/ Krosno 24 jeszcze można powrócić do starego wyglądu i spróbować to zlecić innej firmie- to dobra rada od fanów. 'Odnowa' konieczna ale to co zobaczyliśmy to straszna a m a t o r s z c z y z n a. Logo jak z projektu w gimnazjum na plastykę, totalny chaos w pokaxzywaniu informacji (oczy bolą, wszyscy to mówią!!), nieprawidłowe działanie /nasz informatyk wymienił kilkanaście błędów technicznych które zobaczył po 5 minuta przeglądania strony/. W autobusie rozmawiałem też z kolegą.. u nich firmie smieją się, że krosno24 ogłosiło żałobę po krosno24. To naprawde nikomu sie nie podoba, krosno24 obudz sie i posluchaj glosu ludu! :-)
Chyba wróg wam projektował tę nową stronę. Wracajcie do starej bo stracicie wszystkich użytkowników.
Chyba wróg wam projektował tę nową stronę. Wracajcie do starej bo stracicie wszystkich użytkowników.
Osobiście uważam zmiany na plus, do poprzedniej wersji potrzebna była lupa przy czytaniu, parę rzeczy (nawet sporo) jeszcze nie działa, no ale to normalne (chociaż powinno działać wszystko od razu). A teraz małe ALE
Rano jak wchodziłem w dany temat to wyświetlało się kilka komentarzy (w tym temacie konrketnie trzy i to te pochlebne dla zmian i UWAGA - wyróżnione). Zobaczyłem, że wyróznione, zatem szukam (znanych z tamtej wersji portalu) buziek (zielonych i czerwonych) .... i szukam ... i szukam i nie ma. Co się okazuje, że komentarze wyróżił moderator, a reszta (tak jak np na FB) jest ukryta ... no cóż czerpią garściami od najlepszych "wolnych" mediów ;) Pisać wolno wszystko, ale nie wszystko można przeczytać :) Teraz widać "grafikę" co jest wyróżnione, potem pewnie nie będzie bo "prawda i racja jest nasza i my ją mamy".
Od kiku dni na stronie http://www.krosno24.pl można oglądać (testować?) wersję nowej strony głównej. Nie wiadomo dlaczego strona w takiej prymitywnej oprawie graficznej z brzydką czcionką pojawiła się.
Mnie jakoś nie podoba się nowa oprawa tego portalu. Uważam, że poprzednia była ładniejsza. Bardziej podobało mi się również dotychczasowe logo. Takie strony straszą nie tylko w Halloween. Jest o niezbyt przejrzystej strukturze. Twórca "zbudował" stronępo której naprawdę ciężko jest się poruszać. Użytkownik wchodzi na stronę i... nie wie co dalej.
Złe rozmieszczenie reklam! Właściciele stron, dążąc do zysków z wyświetlanych reklam, umieszczając je w kluczowych miejscach portalu. Bardzo istotny w projektowaniu strony jest dobór kolorów. Chodzi zarówno o stosowanie takich barw, które nie zmęczą użytkownika zaglądającego na serwis, jak też o korzystanie ze spójnych schematów kolorystycznych.
Jednym słowem: BUBEL graficzny w całości pomijają surfowanie po stronie.! A to Forum wygląda jak na odpuście...
Wstrętne to:
Począwszy od
DZIEJE SIĘ W KROŚNIE DZISIAJ W KINACHSkończywszy ma FOOTER MENU
Ale zresztą to tylko Krosno z Podkarpacia...
WitamCzy tak trudno było zmienić szerokość "starej" strony i ją zostawić, że Państwo dali tą, która jest o wiele mniej czytelna i brzydsza od starej. Czcionka słabiutka razem z szatą graficzną. Faviconka do niczego. Widać, że webmaster nie ma graficznego spojrzenia i "kkocha" się w błękicie....Może Wam się podoba ale większości z kim rozmawiałam NIE!
Jak narazie moim zdaniem zmiana na gorsze, układ stron mało wyrazisty , mam problem ze znajdywaniem interesujących mnie treści, jednym słowem -beznadziejny.
Jeszcze trzeba popracować żeby wszystko było ok na wszystkich przeglądarkach w telefonie.
Pozdrawiam Krosno 24.pl