Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej zapraszają na warsztaty pączka, które odbędą się w najbliższy czwartek (16 lutego) w godzinach od 16:00 do 17:30.
- "Zapusty, to nie będzie brzuch pusty”, jak mówi ludowe przysłowie! Z naszej Izby z Piecem z pewnością nikt nie wyjdzie głodny, bo zapraszamy na warsztaty pączka - zachęcają organizatorzy.
Uczestnicy poznają przepis na najsmaczniejsze i najprostsze w wykonaniu (jednofazowe - bez wyrastania!) tradycyjne pączki ciotki Fiony.
Niby każdy wie, że do usmażenia domowych pączków potrzebne są: mąka, drożdże, jajka, mleko, cukier, spirytus... Ale jak to zrobić, żeby były idealnie puszyste, chrupiące i nie wypiły całego tłuszczu? I żeby nie spędzić całego dnia w kuchni? Tego dowiecie się na warsztatach w Etnocentrum, już w Tłusty Czwartek.
Bilety do nabycia w kasie Etnocentrum lub online tutaj.