Kulinaria

Smaki tradycji - kolacja komentowana w Restauracji Naftaya

  • Na stole zagoszczą potrawy wielkanocne, a ekspert powie o polskich zwyczajach.
  • 14 marca 2024 (czwartek), godz. 18:00
  • Restauracja Naftaya (Hotel Nafta Krosno, ul. Lwowska 21)
  • 120 zł / os.

Szef Kuchni Restauracji Naftaya oraz dr hab. Lucyna Rotter zapraszają na wielkanocną kolację komentowaną, która odbędzie się 14 marca (czwartek) o godz. 18.00.

Na uczestników wydarzenia czekać będzie wykwintna, 4-daniowa kolacja. - Każdy kęs podczas dedykowanej kolacji będzie niósł za sobą nietuzinkowe połączenie smaków i aromatów - zachęcają organizatorzy.

Restauracja Naftaya
  • Przystawka: tatar ze śledzia z pumperniklem, jabłkiem i kwaśną śmietaną
  • Zupa: Krem chrzanowy z jajkiem i pudrem z dojrzewającej szynki
  • Danie główne: Schab nadziewany biała kiełbasą, sos z pieczonej cebuli, kluska śląska, modra kapusta
  • Deser: Verrine z musem twarogowym z bakaliami i puree morelowym, ucho Hamna
  • Do kolacji podana zostanie lampka wina

Tego wieczoru nie tylko posmakujemy przygotowanych przez szefa kuchni wielkanocnych potraw. Podczas spotkania ekspert, pasjonatka kultury i dziedzictwa kulturowego dr hab. Lucyna Rotter opowie o polskich zwyczajach i tradycjach.

Liczba miejsc ograniczona, rezerwacja miejsc pod numerem telefonu: 536 367 082.

dr hab. Lucyna Rotter

Prof. Uniwersytetu Papieskiego im. Jana Pawła II w Krakowie, ekspert z zakresu kultury oraz dziedzictwa kulturowego, członek Polskiej Akademii Nauk, kierownik Katedry Krajobrazu i Dziedzictwa Kulturowego UPJPII w Krakowie, autorka licznych książek wydanych w kraju i za granicą, prelengent na wielu międzynarodowych i ogólnopolskich konferencjach, autorka scenariuszy i prowadząca programy telewizyjne dla TVP Historia. 

WIĘCEJ INFORMACJI
opublikowano 29.02.2024 13:55
przeczytano 688 razy
źródło informacji: Hotel Nafta Krosno
inne wydarzenia
REKLAMA