Kuchnia
Grzyby w kuchni pogórzańskiej - warsztaty w Etnocentrum
-
Sezon grzybowy już w pełni dlatego Etnocentrum przygotowało cykl warsztatów kulinarnych, na których dowiemy się jak przyrządzać grzyby rosnące w naszej okolicy.
-
01 października 2020 (czwartek) - 22 października 2020 (czwartek), godz. 17:00
-
Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej (Krosno, ul. Kolejowa 29 a)
-
20 zł, karnet na wszystkie spotkania - 70 zł
Program warsztatów, a tym samym jadłospis obejmuje:
- kudłówki marynowane (krewke hube, kolczaki)
- rydze smażone na maśle i kiszone,
- kurki marynowane, smażone ma maśle i w jajecznicy,
- podpinki smażone na śmietance lub marynowane,
- prawdziwki marynowane, suszone i zupa krem z prawdziwków.
Uwaga! W zależności od dostępności grzybów, program może ulec zmianie.
pixabay
Warsztaty odbywać się będą w cztery kolejne październikowe czwartki (1, 9, 15 i 22 października) od 17:00 do 18:30.
Na cały cykl warsztatów obowiązują zapisy pod nr tel. 13 47 43 512 lub tutaj. Liczba miejsc ograniczona.