Kuchnia

Grzyby w kuchni pogórzańskiej - warsztaty w Etnocentrum

  • Sezon grzybowy już w pełni dlatego Etnocentrum przygotowało cykl warsztatów kulinarnych, na których dowiemy się jak przyrządzać grzyby rosnące w naszej okolicy.
  • 01 października 2020 (czwartek) - 22 października 2020 (czwartek), godz. 17:00
  • Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej (Krosno, ul. Kolejowa 29 a)
  • 20 zł, karnet na wszystkie spotkania - 70 zł

Program warsztatów, a tym samym jadłospis obejmuje:

  • kudłówki marynowane (krewke hube, kolczaki)
  • rydze smażone na maśle i kiszone,
  • kurki marynowane, smażone ma maśle i w jajecznicy,
  • podpinki smażone na śmietance lub marynowane,
  • prawdziwki marynowane, suszone i zupa krem z prawdziwków.

Uwaga! W zależności od dostępności grzybów, program może ulec zmianie.

pixabay

Warsztaty odbywać się będą w cztery kolejne październikowe czwartki (1, 9, 15 i 22 października) od 17:00 do 18:30.

Na cały cykl warsztatów obowiązują zapisy pod nr tel. 13 47 43 512 lub tutaj. Liczba miejsc ograniczona.

WIĘCEJ INFORMACJI
opublikowano 29.09.2020 21:35
przeczytano 1323 razy
źródło informacji: Etnocentrum
inne wydarzenia
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 44485 razy