Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej zaprasza na kolejny letni Etnoranek, który odbędzie się w najbliższą niedzielę (9 lipca) o godz. 10:30 w Izbie z Piecem.
Podczas tych niezwykłych warsztatów kulinarnych ze wspólnym śniadaniem uczestnicy będą mogli nauczyć się przyrządzania potraw według tradycyjnych przepisów. Ewa Szymko zdradzi najlepsze przepisy na:
Nie zabraknie domowego chleba i dodatków: past serowych, wędlin, warzyw oraz słodkich dżemów i miodów. A do picia - smaczna i zdrowa kawa zbożowa.
Bilety dostępne są w kasie Etnocentrum (ul. Kolejowa 29 a) lub online tutaj.
Etnoranki to cykliczne warsztaty kulinarne, które odbywają się w każdą niedzielę od 10:30 do 12:00 w Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej. Podczas wspólnego przygotowywania każdy ma swoje zadanie do wykonania. A po wykonanej pracy, wszyscy wspólnie zasiadają do stołu.