DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Targowica z drugiej strony, czyli bazar oczami sprzedawców

wladt ja rozumiem sentyment i w ogóle. Człowiek też chodził w soboty z matką już o 7 rano, aby kupić mi jakieś gacie czy buty, bo najzwyczajniej w świecie nie było jej stać na coś "firmowego", ale to było 20-25 lat temu! Gdzie w Krośnie jedyną galerią, że tak można to nazwać była właśnie targowica, w samym mieście miałeś kilka sklepów Społem i to wszystko. Czasy się zmieniły, ludzie się zmienili, wszystko się zmieniło! Dziś masz wszystko pod jednym dachem, możesz iść do spożywczaka, kupić telewizor, zjeść obiad, kupić wycieczkę, żonie kwiaty, załatwić coś w banku, opłacić rachunki a na koniec pójść do kina. Ja rozumiem, że targowica też kiedyś miała podobną ofertę-zgadza się, mnie to nie przeszkadza, że ludzie chcą handlować itd. no ale to konkretne miejsce jest zbyt wartościowe, aby było psute przez takiego potworka, jakim jest krośnieńska targowica. Miasto ma masę opuszczonych hal, magazynów, jaki problem to przenieść ? Jaki problem jest zrobić handel na rynku tymi szmatami ? ( raz na tydzień-w soboty np. ) czy to problem poustawiać kilka stołów ? No chyba nie, a i rynek by choć troszkę odżył. Jakoś nie wierzę w to że nagle by wszyscy splajtowali, bo sądzę, że i tak najwięcej zarabiają w soboty a reszta dni ? w powszedni dzień utargi po 10-20-100 zł ? ( akurat wiem, jakie potrafią być zarobki ) serio ? No ale, to nie mój problem. Co do tych cen to chyba przesadziłeś no, ale jeżeli Ty porównujesz jakieś portki "Mariano Italiano Gugiaro" z targowicy za 60 zł do Big Stara, Wranglera czy Lee to ja nie mam pytań ( podobnej jakości spodnie w galerii kupisz w zasadzie w tej samej cenie ). Swoją drogą jak ktoś chce otworzyć swoją działalność i handlować majtami to równie dobrze może to zrobić w każdym jednym miejscu w Krośnie-dla chcącego nic trudnego.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA