Wysłuchałem w nabożnym skupieniu tego ...orędzia jakie raczył wygłosić do mieszkańców miasta p.prezes Kaczyński.Mam wątpliwości,czy w sali Szkoły Muzycznej byli faktycznie zwykli mieszkańcy miasta,czy elity z partii rządzącej i wskazani -namaszczeni goście.Dla mnie spotkanie z mieszkańcami miasta powinno odbyć się np w Rynku,gdzie faktycznie każdy zainteresowany mógłby być.Ale nie bądźmy drobiazgowi.Nasunęło mi się kilka refleksji.
Pan Przytocki ma odejść,bo rządzi 16 lat/cztery kadencje/ i zdaniem p.prezesa już nie może dalej rzadzić,bo się "zużył".
Czy pan prezes wie,że p.Przytocki na prezydenta miasta został WYBRANY przez krośnian i to w pierwszej turze? O ile się nie mylę,to na trzecią kadencję też.
Pan prezes raczył się kilka razy minąć z prawdą-gdy mówił o BURMISTRZU Krosna,gdy pomazańcowi pisowskiemu nadawał imię Piotr/może to wskazanie na kogo głosować?/,gdy w zawiły sposób mówił o województwach dawnych i obecnych.
Pan Przytocki jest bezpartyjny.Owszem wspiera go m.in.PO,ale nie tylko.Nie był i nie jest członkiem PO,ani innej partii. Na sesjach Rady Miasta wiele razy radni z PiS-u głosowali wspólnie z przedstawicielami innych opcji.To chyba świadczy o umiejętności współpracy z ludźmi.Oczywiście czasem trzeba było podejować trudne i niepopularne decyzje,ale to jest cena,jaką się płaci za pełnienie urzędu.
Odniosłem wrażenie,że wiedza p.prezesa o Krośnie jest żadna lub znikoma.Nie znalazłem w jego homilli ani jednego merytorycznego argumentu do tego,by p.Przytocki nie mógł być prezydentem miasta na kolejną kadencję.Poza tym,że MUSI odejść bo taka jest wola/życzenie prezesa.Na pewno p.prezes jechał wczoraj kawałkiem "obwodnicy",która jest i będzie najlepszym świadectwem p.Przytockiego.Nie czas i miejsce na to,by tu wyliczać inne.Już niebawem tabor MKS wzbogaci się o ponad 20 autobusów w tym ekologicznych.
Argument,że p.Adam Skiba -pomazaniec p.prezesa na prezydenta miasta dojeżdża ponad godzinę do Rzeszowa-p.prezesie takich ludzi dojeżdżających do Rzeszowa jest sporo.Nie wszyscy mają samochody.Pdróż busem to 1godz15 minut.A p.Skiba na pewno nie jeździ busem.
Nie wiem,jak potoczą się wybory w Krośnie.Uważam jednak,że 16 lat prezydentury p.Przytockiego to nie jest czas stracony.Oczywiście są błędy,ale nie popełnia ich tylko ten,kto NIC nie robi,a p.Przytocki do takich nie bależy.
P.Piotrze-dziękuję za ten czas.
Brawo w samo sednooooo