DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Opozycja uderza w PiS: Wzrastają koszty życia

Tyle kłamstw i propagandy w jednym miejscu już dawno nie widziałem. rozumiem ze można być wielkim przeciwnikiem PIS-u, ale PO mówiące o tym że PIS jest antypolski to największa hipokryzja jaką można sobie wyobrazić. Ale zacznijmy od początku. Oczywiście wiecie że kampania bilbordowa jest finansowana z pieniędzy podatników i juz kosztuje więcej niż te miliony które wziął PIS (jeśli chodzi o zeszłoroczne premie)? Wytłumaczcie co takiego zrobił PIS że masło jest 2 razy droższe ,odpowiem wam .Nic masło podrożało gdyż polskim producentom opłaca się go bardziej wysyłać na rynek zagraniczny gdzie nastąpił nagły wzrost popytu. Tak samo jajka ich cena wzrosła prawie jednakowo w większosci krajów Europy. Cena paliwa wzrosła z powodu kryzysu na lini Iran-USA i kryzysu w wenezueli. Cena prądu z powodu wzrostu ceny węgla ,ale jednocześnie polskie kopalnie zaczęły zarabiać miliardy (w 2017 3,6mld ) należy też dodać że sektor energetyczny jest w dużej częsci sprywatyzowany i rząd nie ma wiele do powiedzenia . A rachunki za wodę przynajmniej u mnie w ciągu ostatnich 8 lat utrzymują się na tym samym poziomie. Pisał bym jeszce więcej, ale musiałbym trochę poczytać i innych wymienionych sprawach na co obecnie nie mam czasu. Przeczytajcie to i zastanówcie się na tym.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA