Jakież to sklepy są na Krośnieńskim rynku przepraszam bardzo bo nie wiem ? Same banki i jubilerzy, lombardy i kantory - ( nie wliczm tu knajp ani lodziarni sezonowych ) tylko ich stac jest wynajmować lokale. Niech może chytrusi z kamienic obniżą koszty najmu to i nowi lokatorzy się znajdą, bo jak za przeciętną kamienicę chcą po kilka tysięcy złotych za wynajem no to jak ma się później utrzymać jakaś kawiaranka która zysku ma dziennie z 500 zł ? dlaczego miasto nie pomaga ? nie może dogadać się z właścicielami aby obnizyć koszty najmu ? Po drugie, poniżej ul. Legionów ( tam gdzie zawsze się rozbija cyrk ) jest miejsca od groma! dlaczego do tej pory nie wybudowano tam żadnego parkingu ? ukształtowanie terenu pozwala na dwupoziomowy plac postojowy - ale żeby był ZA DARMO! a nie maszynka do robenia pieniędzy! Po trzecie, gdzie ta plaża ? gdzie te bulwary które miały być wzdłóż rzeki Wisłok ? Po czwarte, dlaczego okoliczne wsie, miasteczka potrafią zorganizować jakieś imprezy dożynkowe gdzie do wiochy która ma 1 000 ludzi przyjeżdżają różne zespoły a do 45 tysięcznego miasta nie ? co miasta nie stać ? seeerio?! dlaczego inne miasta w polsce organizują co jakiś czas imprezy plenerowe a Krosno nie ? błagam tylko nie mówcie mi tu o jakichś karpackich klimatach z sikaczami winopodobnymi, czy balonach które z roku na rok są coraz bardziej żałosne, bardziej rozchodzi mi się o jakieś występy głupich grajków pokroju jakiegoś martyniuka, boys czy inni bracia figo fagot ? to przyciąga młodzież a nie zespoły ludowe czy inne skrzypki na dachu które przyciągają emerytów. Dlaczego miasto nie potrafi zorganizować jak dawniej imprez w stylu lato z radiem czy tym podobnych ? dawniej się dało a teraz nie ? nawet takie głupie zawody strong man kiedyś dało rady zorganizować ... teraz zrobią od biedy świetlne miasto czy dni krosna od biedy i pękają z dumy. Jest masa rzeczy, imprez których można zoragnizować na rynku - tylko niestety zaraz jest problem z mieszkańcami kamienic że im za głośno, że śmierdzi, że pijaki itd. i koło się zamyka ...