DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Czy konsul ma jeszcze honor? Milczał, gdy Węgry kłaniały się Rosji

Decyzja Artura Balazsa o rezygnacji w 2022 z funkcji konsula honorowego Węgier była jego decyzją osobistą i żadnym wypadku nie można porównywać tego do decyzji przyjęcia tej funkcji przez pana Ungeheuera w 2023. W Polsce oprócz Rzeszowskiego konsulatu honorowego Węgier działa jeszcze pięć innych takich placówek i żaden z pełniących tę funkcję konsuli honorowych nie zrzekł się jej (może warto zadać im też pytanie dlaczego postąpili tak "niehonorowo"). Patrząc obiektywnie na działania Zbigniewa Ungeheuera związane z promowaniem przez wiele lat Węgier w Polsce, kultury tego kraju i relacji Polsko-Węgierskich to tytył honorowego konsula jest niejako "ukoronowaniem" jego działalności. Nie znam tego człowieka osobiście i nie mam zamiaru go bronić ale artykuł wydaje mi się prywatnym uderzeniem redaktora w osobę konsula (i nie tylko ja mam takie wrażenie).

Epilog: Wegłuhg najnowszych doniesień medialnych poglądy przyszłego premiera Węgier Petera Magyara na temat Ukrainy i Rosji nie różnią się znacząco od jego poprzednika Viktora Orbana.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA