A ja z artykułu wybieram fakty i zderzam je z rzeczywistością np. taką, że w czasie gdy Orban otwarcie dzaiałał na szkodę POlski np. wstrzymując nam wypłatę 2 miliardów zł z UE, Pan Ungeheure tak się chwali na swoim koncie na Facebooku:"1512.2025. Jak co roku w warszawskiej rezydencji nowego Ambasadora Węgier, Ekscelencji Istvana Ijgyarto, odbyło się spotkanie Konsuli Honorowych Węgier w Polsce. W spotkaniu udział wzięli również inni dyplomaci z węgierskiej Ambasady. Niezwykle udane spotkanie, zakończone zostało uroczystym obiadem i wręczeniem przez Ekscelencję Ambasadora pamiątkowych upominków."W artkule opisano też jak postąpił inny honorowy konsul - "Inny konsul honorowy Węgier - Artur Balazs - już w marcu 2022 roku zrezygnował z tej funkcji po 10 latach jej sprawowania. Stanowczo nie zgadzał się z kierunkiem polityki Węgier wobec Ukrainy i Rosji:"Nie mogę nie zauważyć, że w tym dramatycznym dla świata czasie, w którym Rosja podważyła wartości demokratycznej i pokojowej współegzystencji narodów, (...) Premier Węgier - Viktor Orban jako jedyny przywódca w krajach Unii Europejskiej próbuje usprawiedliwić nikczemne działania Rosji, zabrania transportowania przez granicę ukraińsko-węgierską sprzętu potrzebnego broniącym się przed agresją ukraińskim żołnierzom, a także rozwija gospodarcze stosunki z agresorem jakim jest Putin" - napisał w oświadczeniu Balazs."Wnioski i ocena należy do czytelników, ale rozbawił mnie do łeż ten znaczek "CD" na prywatnym samochodzie konsula...