black_crow
Skoro tak twierdzisz to spróbuj się dodzwonić - ja próbowałem. Terapeutów jest jak psów a poza tym kursik może zrobić nawet Urząd Pracy w Krośnie bo faktycznie z doświadczeniem to nawet u psychologów marnie w tym temacie. Nie potrzebujemy tutaj jakichś asów. To mieli by być ludzie o podobnych doświadczeniach życiowych z przeszkoleniem w wąskim zakresie do pierwszego kontaktu, Dodzwonienie się na ten telefon w Warszawie w dodatku w chwili kiedy jest naprawdę potrzebny graniczy z cudem i raczej zachęca niż zniechęca do podjęcia próby samobójczej bo Ty chcesz być wysłuchany ale z drugiej strony kabla nie ma nikogo kto by Cię chciał wysłuchać i to jest jeszcze bardziej frustrujące i dołujące niż gdyby go nie było.
Natomiast w Krośnie nie ma czegoś takiego jak Dzienny Oddział Psychiatryczny dla osób w kryzysie psychicznym. To coś na Korczyńskiej jest typowym oddziałem leczenia uzależnień.
Dodam że samobójstwa najczęściej są popełniane w okresach świątecznych i w godzinach nocnych a depresja najczęściej powraca późną jesienią i wczesną wiosną.