Zastanawiam się czy w PiS'sie ktoś prowadzi wewnętrzną ewidencję kto więcej nachapał, najciekwaszy przekręt, kto najwięcej swoich wprowadził na posady itp. - jak posprzątać po nich taką stajnię?
"Wiceminister Kaczmarczyk i sprytny posób na tańszą ziemię bez przetargu
...W 2016 roku pod hasłem "obrony polskiej ziemi przed spekulantami", PiS zmienił ustawę regulującą obrót ziemią. Do przepisów wprowadzono między innymi zakaz dzierżawy ziemi z państwowych zasobów ludziom, którzy nie są rolnikami wystarczająco długo i nie mieszkają w gminie, w której położona jest nieruchomość przeznaczona pod dzierżawę...
...Kilka lat później, już jako poseł Prawa i Sprawiedliwości pomógł swemu bratu ominąć wprowadzone w 2016 roku przepisy i poddzierżawić ziemię w gminie, w której żaden z nich nie mieszka. W dodatku za poddzierżawę płacą kilkukrotnie mniej, niż inni rolnicy uprawiający ziemię w tym regionie..."
www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,28877885,wiceminister-(...)
"Proces Kaczyński - Piński. Dziennikarz zeznał, że widział zdjęcie prezesa w "sytuacji intymnej"
...Ja płacę za swe publikacje wysoką cenę. Jestem inwigilowany, także Pegasusem. Próbują mnie również kupić. Zaproponowano mi dwuletnie zarobki w spółce Skarbu Państwa i mógłbym w tym czasie skoncentrować się na swoim kanale YouTube – wytłumaczył.– Gdy spytałem: o czym miałbym robić krytyczne filmy, skoro nie o PiS, usłyszałem, że mogę o Ziobrze. To by nawet było dobrze widziane – powiedział. Po przesłuchaniu Jana Pińskiego sąd podjął decyzję o bezterminowym odroczeniu rozprawy.