Niezaleznie od tego co zostalo zablokowane bardzo zastanawia mnie stwierdzenie "Zablokowali to mieszkańcy Krosna."W tekscie mozna znalezc informacje, ze do zablokowania sprzedazy doszlo na podstawie podpisow grupy 500 osob.500 osob to okolo 0,01 % mieszkancow Krosna, wiec takie stwierdzenie jest conajmniej nadinterpretacja.Nie mozna na tej podstawie wyrokowac, ze jest to inicjatywa mieszkanow Krosna, co najwyzej jego czesci.
Podstawa aby stwierdzic ze zablokowali to mieszkancy Krosna moze byc referendum w tej sprawie.O ile wiem, nie bylo takiego.Podstawo aby stwierdzic ze zablokowali to mieszkancy dzielnicy moze byc rowniez referendum wsrod mieszkancowdzielnicy.O ile wiem, nie bylo takiego.
Wyglada ze to inicjatywa 500 osob. Mozliwe ze to mieszkancy okolicznego osiedla.Ale tego brakuje w tekscie. Jesli tak jest to powinno byc albo "inicjatywa 500 osob ... ", ewentualnie "mieszkancy osiedla/ulic xxx ..."
Nie wiem kto jest autorem tego tesksu, bo podpisana jest redakcja. Ale takie okreslenie to ewidentnie brak rzetelnosci, i dziennikarskiego ABC.Szanowna Redakcjo nalezy dbac o swoj profesjonalizm i nazywac rzeczy takimi jakimi sa !!!.