DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Konkursu na dyrektora szpitala na razie nie będzie. "Priorytet to ratowanie finansów placówki"

Marco Polo 

To może wszystkich by obowiązywała ustawa pracy po studiach min. 3-5 lat, obojetrnie jakie studia skończy. Przecież to też jak piszesz za friko. No nie? Jak wszyscy, to wszyscy kuśwa.

A służby zdrowia mnie nie próbuj uczyć, bo mam ponad 40 letni staż w zawodzie medycznym i wiem co "piszczy w trawie". I wiem ile kosztowały moich rodziców (lata 70 te) moje studia. Ponieważ byłem z rodziny tzw. inteligenckiej nie miałem dodatkowych punktów przy naborze (chłoporobotnicy takowe mieli i rolnicy, włącznie z tymi, którzy kwiaty i warzywka hodowali w szklarniach!). Ja nawet za obiady na stołówce musiałem płacic, a o akademiku mogłem sobie pomarzyć, tak samo jak i o dopłatach do podręczników i komunikacji miejskiej. I wiem ile to kosztowało. Stypendium dostałem od krośnieńskiego szpitala i spłaciłem je , podpisując umowę o 5 letniej pracy w jednostkach należących do szpitala w Krośnie. A potem , robiłem to , co ja uważałem za stosowne i dochodowe dla mnie.

Pozdrawiam.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA