Drogi przyjacielu AG, przypomnij mi proszę, ile kosztowała Hala widowiskowo-sportowa w Krośnie przy ul. Bursaki ? Pamiętasz może ? Nie ? To ja ci przypomnę:
Całkowity koszt inwestycji wyniósł 18,9 mln zł. Do tego doliczyć należy drogi dojazdowe i parkingi - 1,3 mln zł. Urząd Kultury Fizycznej i Sportu (obecnie Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu) dofinansowało budowę na kwotę 3,7 mln zł, resztę stanowiły środki własne miasta.
Skoro tak Cię boli wydanie łącznie 23 baniek na modernizację stadionu, który pamięta jeszcze czasy towarzysza Gierka no to ja Cię serdecznie przepraszam, ale w tej chwili jesteś hipokrytą i tyle Ci powiem. Swoją drogą, po co budowali halę sportową ? Przecież koszykarze czy siatkarze mogli spokojnie korzystać z tej na ul.Legionów ? Nieprawdaż ? Wtedy Ci jakoś nie przeszkadzało, że miasto wydaje na halę 20 mln, aaaa no tak zapomniałem! Wtedy zapewne miałeś góra 10 lat i nie interesowało Cię to zbytnio.
Obecnie Wilki Krosno przez ostanie 2 lata zrobiły większy szum i reklamę na całą Polskę! Niż wszystkie inne dyscypliny i spoty, filmiki, reklamy razem wzięte w ostatnich 10 latach! Tak, że wybacz, ale kompletnie nie zgadzam się z Tobą i wszystkimi, którym jest żal, aby miasto przeznaczyło 17 mln zł na unowocześnienie obiektu sportowego, z którego mogą korzystać WSZYSCY mieszkańcy miasta Krosna, jak i okolicznych miast i miejscowości!