DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
"Krośniczanka", czyli woda prosto z kranu. Czy jest zdrowa?

Odpowiedzialnym za kamień w czajniku jest zjawisko twardości wody, czyli zawartość w niej związków wapnia i magnezu.

Wodorowęglany wapnia i magnezu podczas gotowania przekształcają się w węglany, które osadzają się na ściankach naczyń w postaci białego osadu, zwanego popularnie kamieniem. Woda z wytrąconym osadem jest całkowicie bezpieczna, a samo zjawisko – naturalne.

„Wapń i magnez są pierwiastkami bardzo potrzebnymi naszemu organizmowi, a podczas gotowania wytracają się one z wody”- twierdzi prof. Teresa Latour z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego.

Za: www.eden.pl/blog/twarda-woda-dlaczego-warto-ja-pic

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 7726 razy